fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Kronika

»Filmska noč« na Bregu in v Zamostcu

O prijetju 21-ih državljanov Pakistana predvčerajšnjem na območju Ribnice smo na naših straneh že poročali, tokrat pa po pričevanju mimoidočih dodajamo še nekaj podrobnosti o akciji, ki je v marsičem spominjala na filmsko.

Možje postave so nekaj po 21. uri na avtobusni postaji na Bregu ustavili voznika dveh novejših črnih džipov. Namesto uglajene gospode, ki se praviloma prevaža v takšnem tipu avtomobilov, je bil tokrat prostor v njem namenjen ljudem, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Na poziv policije je eno vozilo ustavilo, medtem pa naj bi eno vozilo nemudoma odpeljalo naprej z “divjo” vožnjo, ki so ga policisti so ustavili šele pred tablo naselja Zamostec, in sicer tako, da so morali nasilnemu vozniku, ki ni upošteval svetlobnih in zvočnih znakov nastaviti prisilna sredstva oziroma tako imenovani »stinger«. To je naprava, ki preprečuje ali ustavi gibanje na kolesih s preluknjanjem pnevmatik. Vozilo naj bi pri avtobusni postaji, tik ob stanovanjski hiši, po prečkanju stingerja zapeljalo na levo in trčilo v drog električne razsvetljave ter ga tudi podrlo. Utrujene potnike (begunce) – mimoidoči so jih našteli najmanj osem – pa so noge, kolikor lahko, nesle po travnikih. Sledila je daljša policijska akcija prejetja in kasneje tudi postopki obravnave.

Tako se je njihova pot v obljubljeno Evropo končala v deželi suhe robe, zaslužkarjem (voznikom), po podatkih policije gre za dva državljana Slovenije in njihovega pajdaša, državljana Bosne in Hercegovine, pa so možje postave odvzeli prostost. Pred preiskovalnim sodnikom bodo obravnavani zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.
N sliki: Podrt drog električne razsvetljave v Zamostcu.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki