fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Rokomet Šport

Kočevske članice na ETB turnirju

Članice Ženskega rokometnega kluba Kočevje so nastopile na prvem ETB Turnirju (turnir evropskega klubskega prvenstva v rokometu na mivki) BEACH CLASH LJUBLJANA 2020

V Ljubljani je od 1. 8. do 2. 8. 2020 potekal prvi ETB (Eurohandball-Beachtour) turnir na slovenskih tleh v organizaciji BHC (Beach Handball Club) Ljubljana. Zaradi vsem znane epidemije Covid-19 se je hkrati turnir štel tudi za naslov državnih prvakov in prvakinj. Skupno je na turnirju evropskega klubskega prvenstva nastopilo 16 ekip iz Slovenije, Italije, Nemčije in Nizozemske.

Prvega ETB turnirja in 7. državnega prvenstva v rokometu na mivki so se udeležile tudi kočevske članice. Za njih je bil to veliki debi na uradnem rokometnem tekmovanju na mivki. Kočevske rokometašice so se na turnir pripravljale na prilagojenem (manjšem) igrišču, saj v naši okolici ni primernega igrišča za tovrsten rokomet.

Kočevske rokometašice so kljub izredno mladi ekipi na turnirju prikazale borbeno igro. Ponosno so zastopale svoj klub in občino iz katere prihajajo. Na turnirju so si nabrale bogate izkušnje za nove tekme, ki se jih bodo udeležile. Zasedle so končno 6. mesto v državnem prvenstvu za leto 2020, 5. mesto jim je ušlo za šivankino uho. Tekmo za osvojitev le tega so žal izgubile po prejetem zlatem golu. Končno 6. mesto na državnem in evropskem klubskem prvenstvu je za kočevske rokometašice predvsem pa debitantke na tovrstnem tekmovanju uspeh.

Članice že z nestrpnostjo pričakujejo nove tekme, ki so zaradi trenutne zdravstvene situacije zelo okrnjene. V klubu upamo, da se stanje kmalu uredi in da bodo punce lahko normalno tekmovale, ne da bi jih ob povratku v državo čakala karantena.

Poudariti je potrebno tudi, da igranje v evropskem klubskem prvenstvu pomeni večji finančni zalogaj za klub. Tekmovanje na takem nivoju prinaša daljša potovanja in bivanje v tujini.

Klub išče investitorje za izgradnjo infrastrukture!

Načrti za prihodnost so, da klub najde investitorja, ki bi bil pripravljen vložiti nekaj svojih finančnih sredstev v izgradnjo infrastrukture za nemoten in kvaliteten trening rokometa na mivki. V kolikor se nam uspe dogovoriti, da pridobimo igrišče se nam v prihodnosti lahko obeta organizacija tako EBT turnirja, kakor tudi organizacija državnega prvenstva.
Sedaj se članice selijo v dvorano, kjer jih do meseca aprila čakajo prilagojeni treningi za vzdrževanje kondicije in piljenje tehničnih – taktičnih elementov rokometa na mivki.

September prinaša nove treninge tudi za mlajše selekcije, ki so v nasprotju z članicami do sedaj počivali in uživali na počitnicah. Trenutno v klubu poteka vpis v novo sezono 2020/2021. Kmalu bodo tudi najmlajši zakorakali na rokometno igrišče in se zabavali ob učenju najboljšega športa rokometa.

Mira Artnak Bizjak, ŽRK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki