fbpx
E-UTRIP
Aktualno Glasba Kočevje Kultura

Dupljaki na festival Slovenija v Pragi 2020

Tamburaška skupina Dupljak je po uspešno izvedenem koncertu ob svoji 20-letnici delovanja prejela povabilo na kulturni festival Slovenija v Pragi 2020, ki se bo odvijal od 12. do 15. marca  v okviru blagovne znamke Si.In v sodelovanju s Svetovno festivalsko asociacijo WOFA ter agencijo Jerome Incoming ltd. Praga je z 1,2 milijona prebivalcev glavno in največje mesto na Češkem, za mnoge pa tudi eno najlepših mest v Evropi.

Namen festivala Slovenija v Pragi 2020 je, da slovenski kulturniki v čim boljši luči predstavimo Slovenijo in prikažemo našo umetnost, navade in običaje. Tamburaška skupina Dupljak bo s ponosom predstavljala kulturo jugovzhodne Slovenije, še posebej pa našega Kostela in Kočevske. Med drugim bomo nastopili na odprtju festivala, ki mu bosta prisostvovala tudi slovenska veleposlanica na Češkem mag. Tanja Strniša in češki minister za kulturo dr. Lubomir Zaoralek. Člani tamburaške skupine Dupljak smo: Marjan Lisac ml. (berda, vokal, vodja skupine), Aleš Marolt (bisernica, vokal), Sašo Križ (bugarija, kitara, vokal), Dušan Kranjc (diatonična harmonika, cajon, bobni, vokal), Borut Česnik (brač, vokal), Josip Tomac (klavirska harmonika, vokal) ter pevki Tina Južnič in Maja Mišmaš.

Marjan Lisac, vodja skupine Dupljak

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki