fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Vožnja v nalivu: Premislite, ali se splača na pot

Vožnja v močnem nalivu zna biti tudi stresna. Preden se odpravite na pot v slabem vremenu, si vedno priskrbite najnovejše vremenske informacije. Poslušajte vremenska poročila ali preverite spletne vire, da boste vedeli, kaj lahko pričakujete na poti. Če so razmere preveč nevarne, razmislite o preložitvi svojega potovanja.

V slabem vremenu je pomembno, da ostanete mirni in osredotočeni na vožnjo. Mirnost in zbranost sta ključnega pomena za varno vožnjo v takšnih razmerah.

Ko se začne močan naliv ali toča, je pomembno, da zmanjšate hitrost vožnje. Mokra cesta postane zelo spolzka, kar lahko vodi do izgube nadzora nad vozilom. Izogibajte se nenadnim pospeškom, zaviranju ali zavijanju, da ohranite nadzor nad vozilom.

Prilagodite hitrost, da se lahko varno ustavite ali zavijete, če se situacija spremeni.

Čeprav je v nekaterih primerih morda težko, se poskusite izogniti ustavljanju na cesti med nalivom ali točo. Če je mogoče, poiščite varno mesto, kot je bencinska črpalka ali parkirišče, in tam počakajte, da se vremenske razmere izboljšajo.

V slabih vremenskih razmerah je priporočljivo povečati varnostno razdaljo med vozili. Naliv in toča lahko povzročita slabšo vidljivost, zato je pomembno ohraniti dovolj prostora med vozili.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki