fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Kočevje Kultura Novice Starševstvo Umetnost

Dramšpil navdušuje z otroško predstavo Zlati kamenčki

Dramšpil, gledališka skupina iz Ribnice, je korenine pognala leta 2012, od takrat pa vsako leto pripravijo po eno igro – kot pravijo – »da dol padeš«. Združuje jih ljubezen do gledališke kulture, lepe pisane besede in ustvarjanje na odru. Prepoznavni niso le v domačem kraju, saj z vsako igro gostujejo tudi na odrih okoliških krajev in tudi dlje. Leta 2017 je režiserka vseh dosedanjih iger za avtorsko delo Knjižni klub prejela Linhartovo območno priznanje, Občinski svet, ki je bil lani večkrat uprizorjen, pa je njen drugi samostojni projekt. Na Linhartovem tekmovanju je za vlogo Japlja, občinskega svetnika in veterana – osamosvojitelja prejel Linhartovo priznanje za najboljšo stransko moško vlogo Nejc Horžen.

Ob zaključku lanske gledališke sezone so Dramšpilovci neutrudno delali. Za ljubitelje gledališča so pripravili novo otroško, sicer že drugo, predstavo z naslovom Zlati kamenčki, ki je primerna tako za najmlajše kot tudi za njihove starše. Po istoimenski knjižni predlogi enega največjih otroških skladateljev, Janeza Bitenca, jo je na oder postavila Andreja Škrabec. V dveh predstavah so jo pred polno dvorano uprizorili v ribniškem TVD Partizanu.

Z zlatimi kamenčki pa bodo Dramšipolvci gostovali še v Ložu, Dobrepolju in Sodražici. Desetčlanska zasedba Mirjana Pajnič, Medard Pucelj, Tončka Češarek, Janez Rus, Marta Lovšin, Žiga Rus, Maks Lesar, Damijan Levstik, Nina Gregorič in Andreja Škrabec se zelo veselijo teh nastopov.

Skupina je doslej pripravila sedem iger, skoraj vse so bile vesele in primerne aktualnemu času oziroma dogodkom. V ozadju nastaja nova, osma, ki naj bi bila na oder postavljena jeseni. V tem času, sporočajo in vabijo, se jim lahko pridružijo tudi novi igralski obrazi.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki