fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina

Domoljubje in rock

Nedaleč od Velikih Lašč (slovenskih Aten, ki so jih tako poimenovali zaradi tam rojenih številnih kulturnikov: Trubarja, Levstka, Stritarja, Javorška …), na Rašici, bo v soboto, 25. junija, od 17. ure dalje potekal četrti festival z naslovom »Peti in obstati«, na katerem bodo izvajali rock in »tako inu drugačno akustiko«.

Izbor prizorišča je bila logična, ime festivala pa pove vse. »Trubarjeva Rašica, z mlinom in skednjem, očarljiva okolica z bistrim potokom, so zagotovo najbolj primeren kraj za takšen festival,« poudarja gostitelj festivala, vsestranski glasbenik Pero Lovšin, ki bo tokrat imel v rokah obe kitari – električno in akustično.

Namen festivala, ki bo odskočena deska tudi za manj uveljavljene izvajalce akustične glasbe, je poživitev kulturnega dogajanja od Turjaka pa do Kolpe, hkrati pa naj bi na svojstven način pripomogel k ohranjanju in spodbujanju avtorskega ustvarjanja v slovenskem jeziku, ki se – na odrih ali pisano – marsikdaj prav nerodno zapostavlja ali površno uporablja.

Na festivalu bo predstavljena živa poezija, v glasbenem delu bodo Gušti in Leyre in še kdo, posebna gostja večera bosta Ribničana Aleš Debeljak in Stojan Bavdek. Festival organizira KUD Strela, skupaj z domačim KD Čonce, vstop pa bo prost. »Domoljubje in rock, vmes pa še akustika, ob mlinskem kolesu in žagi. To bo večer, ki ne bo šel v pozabo. Le pridite in se prepričajte,« je povabilo na sobotno snidenje domačina Mitje Pintariča, tesnega sodelavca Petra Lovšina pri izvedbi prireditve.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki