fbpx
E-UTRIP
Finalista in zmagovalec turnirja na levi Kristjan Golob (Brestanica) in Samo Plevnik (Šentjernej).
Aktualno Kočevje Šport Tenis

Dolenjsko prvenstvo v tenisu TPV Kočevje 1000

Kljub zaostrenim razmeram zaradi širjenja koronavirusa je Teniškemu klubu Kočevje uspelo izpeljati dvodnevni turnir za veliko nagrado Dolenjske.

»Dvodnevni turnirji na nivoju rekreativnega igranja tenisa so izredno redki, če ni celo ta v Kočevju edini, saj nikjer ni uradnih podatkov, na osnovi katerih bi lahko podali uradno izjavo. Tako se moramo upreti na informacije, ki jih imamo v krogu tenisa in te so, da takšnega turnirja drugod po Sloveniji ni,« pove predsednik TK Kočevje, Ivan Gabrič.

SPONZORJI TURNIRJA

Organizator, ki je zaradi okužb oziroma zaradi virusa COVID-19 turnir že dvakrat prestavil, se je trdno odločil, da bo dogodek izveden ravno ta vikend, saj je bilo vreme za teniško igro več kot odlično.

“Turnir je bil dobro obiskan s strani tekmovalcev, čeprav bi si želeli še večje število prijav, kar bi tekmovalnost še povečalo. A današnja realnost je pač takšna, kakršna je in vsi zaradi trenutnega stanja malo izgubljamo. Naslednje leto bo vse to mimo in turnir bo prav poseben dogodek tako za igralce kot tudi za gledalce,” je v izjavi še povedal Gabrič.

Turnir ima že tretje leto zapored istega zmagovalca, tako da je motiviranost igralca za naprej visoka. Kristjan Golob je v finalnem dvoboju premagal Samota Plevnika z rezultatom 6:2, 6:1. Samo je v finalni igri proti Kristjanu priigral več nizov, kot vsi drugi nasprotniki do finala.

Tekmovanje ima tudi B turnir, na katerem igrajo igralci, ki so izgubili prvi krog v A skupini. Tudi v B skupini so v soboto dobili zmagovalca. Damjan Fila in Sašo Mrnjec sta igrala na en dobljeni set do 6, zmago si je priigral Fila z rezultatom 7:6.

Finalista B turnirja, na levi zmagovalc Damjan Fila (Brestanica), na desni Sašo Mrnjec (Kočevje).

Najboljši kočevski predstavnik je ponovno Simon Kersnič, ki je polfinalni dvoboj izgubil s Samom Plevnikom z rezultatom 6:4, 6:3.

Z leve, Primož Gajšek (Krško), Simon Kernič (TK Kočevje).

“Naslednje leto se nam tako obeta še bolj vznemirljiv dogodek, ki bo ljubiteljem tenisa zelo všeč. Poskusili bomo turnir dvigniti na višjo raven in pokazati, da se da!” pravi Renato Južnič, vodja tekmovanj pri TK Kočevje.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki