fbpx
E-UTRIP
Boris Močnik je starejši gospe sledil vse do doma v Podgorski ulici.
Aktualno Kočevje Kronika

Aprilski rop v Podgorski ulici: Storilec obsojen (zgolj) na leto dni zapora

30. aprila popoldne je 32-letni dolgoletni odvisnik od drog Boris Močnik iz Kočevja v enem izmed blokov v Podgorski ulici v Kočevju spravil na starejšo občanko. Sledil ji je že od trgovine Mercator v središču mesta pa vse do bloka, kjer jo je – ko je vstopila – napadel in ji skušal ukrasti torbico. A gospa se mu je uprla, zato jo je potisnil po stopnicah, zaradi česar se je tudi poškodovala. Močniku je tako uspelo pridobiti vse, kar je gospa imela pri sebi – na njegovo žalost nič kaj posebej vrednega. Prilastil si je namreč »zgolj« 20 evrov gotovine, starejši telefon, nekaj mesa in časopis.

Zoper Močnika tečejo tudi postopki zaradi nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Borisa Močnika so sicer že kmalu po dejanju izsledili policisti, katerim je Močnik dejanje priznal in sprejel ponujeno kazen, in sicer eno leto zapora s podaljšanjem pripora do pravnomočnosti zaradi ponovitvene nevarnosti. Močnik jo je – roko na srce – (pre)dobro odnesel, saj je kazen za takšno kaznivo dejanje sicer od enega pa do deset let zapora.

»Obtoženi je odvisnik od drog, navedena kazniva dejanja pa očitno izvršuje, da pride do denarja, saj je brez zaposlitve,« je včeraj na sodni obravnavi povedala tožilka, Liljana Tomič.

Močnik je sicer stari znanec policije, ki je vseh že zgoraj omenjenih kaznivih dejanj z njegove strani že vajena, ima pa Močnik to »srečo«, da so se vsa pretekla kazniva dejanja iz evidence že izbrisala ali pa so še v teku in tako niso zavedena.

Oškodovanka je bila prav tako povabljena na zaslišanje, a se slednjega ni udeležila. Krožijo tudi govorice, da bi naj bila oškodovanka prav Močnikova mama, če je na temu kaj resnice, pa nismo uspeli izvedeti.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki