fbpx
E-UTRIP
Filip Čirović.
Aktualno Kočevje Plavanje Ribnica Šport

Dobro delo v bazenu prineslo odlične rezultate na državnih prvenstvih ribniškemu Plavalnemu klubu

Za plavalnim klubom Ribnica so izvrstna državna prvenstvo Slovenije v plavanju v vseh starostnih kategorijah. Kar pa še posebej navdušuje je dejstvo, da uspešni plavalci in plavalke v plavalnem klubu prihajajo tudi iz sosednjih občin. Tako sta izreden vtis pustili sestri Škaper iz Kočevja in Hana Starc iz Velikih Lašč.

Kot prvi so se v boje za naslove državnih prvakov in prvakinj spustili starejši in hitrejši plavalci in plavalke. Na absolutnem, mladinskem in kadetskem prvenstvu, so vrhunske uspehe zabeležili Robert Lovšin, ki je postal absolutni prvak Slovenije na 50 metrov prosto in s tem najhitrejši Slovenec v bazenih. Filip Ćirović je v kadetski konkurenci državni prvak postal kar petkrat!

Vid Lovšin se je med mladinci dvakrat povzpel na drugo mesto, Gaja Radivojević pa enkrat na tretje. Sploh prvič v karieri se je posamične medalje na državnem prvenstvu razveselila Hana Starc, ki je v najdaljši disciplini, 1.500 prosto, osvojila tretje mesto.

Dobre rezultate sta dosegla tudi Klemen Topolnik s četrtim mestom in Maša Lovšin s petim. V finale se je redno uvrščala še Dora Đukić.

Odlično državno prvenstvo so prikazali dečki in deklice, ter mlajši dečki in mlajše deklice. Še enkrat se je pokazalo, da je delo v Ribnici na najvišjem nivoju.

V ekipni razvrstitvi smo v konkurenci 24-ih klubov med dečki in deklicami osvojili izvrstno 4. mesto, med mlajšimi pa 5. mesto.

V posamični konkurenci so Marta Arko (kar štirikrat), Lovro Ćirović in Olja Radivojević postali državni prvaki. Martinov rezultat na 400 metrov prosto je tudi najboljši rezultat državnega prvenstva. Neli Škaper je postala državna podprvakinja.

Ekipa mlajših dečkov in deklic.Marta Arko, Zara Čirović, Neli Škaper, Olja Radivojevič.Ekipa dečkov in deklic.

Polona Tanko, Ajda Škaper in Zara Ćirović so bile najhitrejše v mlajšem letniku. Zara kar petkrat, pri čemer ni bila premagana niti enkrat. Lana Poje Mihelič pa je med mlajšimi stopila na drugo najvišjo stopničko.

V velikih finalih med najboljših osem so plavali še Nik Blatnik, ki je bil dvakrat četrti, Mitja Turk in Hana Đukić s petim mestom in Aljaž Vavtar s sedmim mestom.

Češnja na torti so bili štafetni nastopi. Ženska štafeta v postavi Zara Ćirović, Neli Škaper, Olja Radivojević in Marta Arko je prišla do naslova državnih prvakinj na 4×200 prosto in 4×100 prosto, pri čemer so v slednji odplavale tudi nov kadetski državni rekord!

Tudi štafeta mlajših dečkov in mešana štafeta dečkov in deklic so si priplavale stopničke! Aljaž Vavtar, Hana Đukič, Lovro Čirović in Polona Tanko so na 4×50 metrov mešano priplavali 3. mesto.

Čestitamo vsem plavalkam in plavalcem za odlične nastope. Dokazali smo, da naša ribniška nadarjenost in marljivost pod budnim strokovnim vodstvom v urejenih pogojih daje odlične rezultate!

Vsi skupaj se že veselimo poletne sezone.

Miha Koren, Plavalni klub Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki