fbpx
E-UTRIP
Vir: Slovenia-outdoor
Izpostavljeno Šport

Na Gačah v petek odpirajo zimsko sezono

Bolj zimske temperature so upraviteljem največjega dolenjsko-belokranjskega smučišča Gače nad Črmošnjicami pri Semiču omogočile umetno zasneževanje in s tem odprtje nove zimske sezone. Smučišče odpirajo v petek, ko bodo zagnali dve vlečnici in sedežnico. Vodja smučišča Borut Koprivnik upa, da bo pripravljena podlaga zdržala do konca sezone.

Po Koprivnikovih besedah so jim zimske temperature omogočile zasnežiti progi B in Medo. Delovali bosta vlečnici Medo in Gače 1 ter sedežnica Griče. Na voljo bo tudi sankališče. “Debelina pripravljene proge je pol metra, kar bi, če ne bo nekih pretirano visokih temperatur, moralo zdržati do konca sezone,” je povedal.

Smučarske vozovnice so glede na lani podražili za dva evra, še vedno pa so po Koprivnikovem prepričanju najcenejše smučišče v Sloveniji. Dnevna karta bo stala 26 evrov, na voljo bodo tudi ugodne karte za družine ter tri in štiriurna karta. Smučišče bo obratovalo od 9. do 16. ure.

Glede na lani so še nekoliko izboljšali ponudbo smučarskih šol, saj bosta vseskozi postavljeni dve progi za otroke. Okrepili so tudi gostinsko ponudbo.

Na Gačah se sicer zaradi negotovih zimskih sezon zadnja leta vse bolj usmerjajo tudi v drugo medletno ponudbo. Med drugim nameravajo zgraditi glamping, spomladi so odprli tudi pustolovski park.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki