fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice Občina

Destinacija Kočevsko prejela zlati znak Slovenia Green Destination

Destinacija Kočevsko se je po ponovnem ocenjevanju Zelene sheme slovenskega turizma pridružila destinacijam, ki so v Sloveniji nosilke zlatega znaka Slovenia Green Destination. Kočevsko je že v letu 2017 pridobilo bronasti znak, po ponovnem ocenjevanju v maju 2020, pa smo uspešno pridobili zlati znak Slovenia Green Destination – Slovenia Green Destination GOLD. S tem se je Kočevsko pridružilo še 14 drugim slovenskim vodilnim destinacijam, ki so že nosilke tega znaka. Destinacija Kočevsko svojo prepoznavnost gradi na aktivnostih v naravi in trajnostnem turizmu, z zlatim znakom pa smo prejeli novo potrditev za svoje uspešno delo, trajnostno usmeritev in razvoj.

Kočevsko prejelo oceno 8,8

Kočevsko je ob ponovnem ocenjevanju za prejem zlatega certifikata dosegla povprečno oceno 8.8, na podlagi trajnostnih meril in indikatorjev, ki so razvrščeni v področja: destinacijski menedžment, narava in pokrajina, okolje in podnebje, kultura in tradicija, družbena klima ter poslovanje turističnih podjetij.

Nacionalni in certifikacijski program Zelena shema slovenskega turizma pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji in s konkretnimi orodji izboljšuje in ocenjuje trajnostno delovanje destinacij in ponudnikov.

Destinacijo Kočevsko sestavljajo Občine Kočevje, Kostel in Osilnica, ki pod blagovno znamko Skrivnostni gozd Slovenije ustvarjajo vrhunska, aktivna in zelena doživetja v naravi in gozdu ter soustvarjajo turizem, ki je odgovoren do okolja in družbe.

Zavod Kočevsko

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki