fbpx
E-UTRIP
Nova Štifta, prenova ostrešja na gospodarskem objektu, november 2022. FOTO: Peter Lesar.
Aktualno Dobro je vedeti Zanimivosti & Zabava

Delovno pri Novi Štifti na dolenjskem

Pri frančiškanih na Novi Štifti na dolenjskem je bilo v zadnjih dveh mesecih letošnjega leta delovno. Na gospodarskem objektu – samostanskem hlevu smo obnovili dotrajano ostrešje, v celoti smo zamenjali lesene letve in na novo prekrili streho z opečno kritino ter zamenjali žlebove.

Nova Štifta, obnova – pretapiciranje klopi v cerkvi

Za prenovo se lahko zahvalimo številnim podjetjem ki so nam namenili donacijo. Med prvimi je pomagala domača občina Sodražica, ter podjetja Inotherm d.o.o., Pletilnica d.o.o., Cementni izdelki Zobec d.o.o. in Debeljak d.o.o., ter številni štiftarski dobrotniki. Druga prenova pa se je vršila v cerkvi Marije Vnebovzete, kjer smo na novo pretapicirali klopi, tako da bo udobneje in toplejše sodelovati pri bogoslužju. Tudi pri tej prenovi so sodelovali številni domačini, ki so najprej odstranili staro blago in pripravili klopi za prenovo. Z donacijami pa so se odzvala podjetja Štupica transport d.o.o., Fragmat d.o.o, Andotehna d.o.o., Šilc trade d.o.o in Tanko d.o.o., ter številni dobrotniki. Vsem dobrotnikom in sodelujočim pri obnovah Bog obilno povrni.

Peter Lesar

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki