fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Delež okužb s Covid-19 v Kočevju še vedno visok, danes prejmejo cepiva

Delež okužb je na včerajšnji dan na Kočevskem ponovno bil zelo visok. V ZD Kočevje so testirali na COVID-19 32 oseb, okužbo so odkrili pri 15-ih osebah, 12 je občanov občine Kočevje, 1 Kostel, 1 Loški potok, 1 Ribnica. Pri šestih stik ni znan, pri ostalih pa gre za prenos v družini ali med prijatelji. Sporočajo pa tudi, da so jim še za eno okuženo osebo sporočili iz Ribnice.

Včeraj so prav tako nadaljevali s hitrimi testiranji širše populacije. Opravili so 78 presejalnih hitrih testov, med katerimi so bile 3 osebe pozitivne.

Množično hitro testiranje se nadaljuje, tokrat tudi v Kostelu

Danes nadaljujejo s presejalnim testiranjem v Kočevju med 15.00 in 18.00 in v Vasi v občini Kostel med 12.00 in 14.00.

“Izvajali bomo po sistemu walk-in zunaj pred postajo. Ob prihodu vzdržujte varnostno razdaljo. Testiranje je namenjeno zdravi populaciji. Če že imate simptome ali znake bolezni Covid-19, bomo testiranje izvedli kot do sedaj v COVID ambulanti v Kočevju. Potrebujete zdravstveno kartico in osebni dokument, ter telefonsko številko. Vsi zainteresirani vabljeni!”

Danes prejmejo cepivo proti Covid-19

“Včeraj smo iz NIJZ dobili informacijo, da danes dobimo cepivo proti COVID-19 za zdravstvene delavce,” sporoča direktorica ZD Kočevje in pravi, da ga že težko čakajo.

V naslednjem tednu pa bodo začeli s cepljenjem bolnikov, najprej starostnikov s kroničnimi boleznimi. “Vse zainteresirane za cepljenje vabim, da se javijo in vpišejo v seznam pri osebnem zdravniku,” še dodaja.

Pazite nase in na druge, ostanimo zdravi.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki