fbpx
E-UTRIP
Ribniški grad, pozimi, zima leta 1942-1943.
Aktualno Zanimivosti & Zabava

“Črno-barvni spomini: Ribniški grad, zima 1942/43

Poletje je v polnem razmahu in z njim je prišla tudi poletna vročina. Mnogi so se že podali na zaslužene poletne počitnice in se hladijo na bazenih, v morju ali zavetju mogočnih gozdov….Tudi Ribnica z okolico ima lepe skrite kotičke, kjer najdete prijetno senco, svoj mir…Tudi mogočni ribniški grad nudi senco v zavetju dreves in urejenih razstavnih prostorih…v poletnih mesecih pa nas bo ob petkih zvečer razvajal še z Grajskimi večeri, prvi bo že ta petek 9. 7. 2021, ko bo grajske večere otvorila diva slovenske glasbe Helena Blagne, že naslednji petek 16. 7. 2021 bo z nami Klapa Šufit. V mesecu avgustu pa bodo z nami 20.8.2021 Rokn Band, ter 27.8.2021 skupina Kranjci.

Lepo povabljeni, vsi od blizu in daleč na Grajske večere v Ribnici vsak petek zvečer ob 20. uri.

Da pa nam ne bo prevroče vam v ogled pošiljam fotografijo ribniškega gradu pozimi leta 1942/43. Sliko takrat še mogočnega gradu je v tehniki olje ustvaril domačin Jože Petek iz Ribnice. Naj vam pogled na zasneženi ribniški grad in okolico ohladi vroče poletne dni.

Peter Lesar

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki