fbpx
E-UTRIP
Društva Featured Nogomet Novice Ribnica Šport

Sodraški Extrem državni prvak v skupini U15

V nedeljo je bilo prešerno pred Športno dvorano v Sodražici, ko so se okoli 21. ure z gostovanja v Ljutomeru vrnili mladi upi futsal kluba Extrem. S seboj so prinesli tudi veliki pokal za osvojeno prvo mesto v skupini U15. Naslov državnega prvaka so si sicer zagotovili že pred zadnjo tekmo, ki je bila predvsem priložnost, da na igrišče stopijo vsi člani kluba, ki so v konkurenci šestih ekip zbrali 23 točk. Tekmovalni sitem v tej skupini je bil lani spremenjen, saj so v končnici nastopile po tri prvouvrščene ekipe iz dveh predtekmovalnih skupin. Sodražani so, kot rečeno, bili daleč pred vrstniki.

»Zadnjo tekmo smo sicer izgubili, čeprav je bil izid prvega polčasa 1:1. V drugem delu so gostitelji pokazali več, mi pa smo zgolj čakali, da je tekme konec in uradno razglasitev prvaka,« je še dejal Đorđević, ki je pohvali vse igralce in poudaril, da so izjemna generacija, ki ljubi šport oziroma futsal. Seveda brez izdatne podpore staršev takih dosežkov ne bi bilo.

Ob sestopu z avtobusa, ko je pred dvorano završalo od navdušenja, je kapetan Andraž Gregorič žarel od zadovoljstva. »Dali smo vse od sebe in vedeli smo, da nam bo uspelo. Vsaka tekma je bila nekaj posebnega, mi pa smo garali do konca.«

Anže Žlindra iz tabora prvakov je z 21-imi zadetki tudi prvi strelec lige. Za Sodražane je to že tretji naslov državnih prvakov v tej skupini, sedemkrat pa so igrali v finalu. Pred kratkim so z nastopom končali tudi igralci v skupini U17 in osvojili četrto mesto. Državnim prvakom sta roke stisnila tudi župana Sodražice in Ribnice Blaž Milavec in Samo Pogorelc.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki