fbpx
E-UTRIP
Dom v Osilnici naj bi bil dokončan v letu 2024.
Aktualno Novice Občina

Cene vseh storitev v nebo, ampak… obljuba dela dolg!

7,5 milijona evrov, kolikor je bil jesenski izračun ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter ministrstva za zdravje, ne bo dovolj za dokončanje (leta 2005 do tretje gradbene faze sezidane) stavbe v Selih pri Osilnici, v kateri bosta dve tretjini prostorov namenjeni za varstvo starejših občanov (oskrbo bo izvajal DSO Šiška Ljubljana), preostanek pa bo oddelek Univerzitetnega rehabilitacijskega centra Soča.

»Priča smo rasti cen vseh storitev, tudi gradbenih, pa tudi dodanim stroškom pri projektiranju in dogradnji kuhinje in jedilnice,« je dejal mag. Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Seveda pa vse to projekt, nad katerim je prej marsikdo obupal, vlada pa ga je pred dvema letoma nerazviti in demografsko ogroženi občini v dolini zgornje Kolpe s koalicijsko zavezo obljubila, ne bo ustavilo. Obe ministrstvi sta potrdili DPI, marca bo na Upravno enoto Kočevje vložena prošnja za gradbeno dovoljenje, aprila bo vlada projekt uvrstila v načrt razvojnih programov, s čimer bo odpravljena zadnja ovira, da bi prebivalstvu, ki se stara, pomagali do dostojnega življenja, mlajšim pa zagotovili delovna mesta. »Teh bo predvidoma za 12 več kot je bilo mišljeno, in sicer za potrebe Rehabilitacijskega centra Soča. Zdravniškega in drugega kadra bo tako skupaj 45,« je s številkami postregla osilniška županja Alenka Kovač.

Stavba naj bi bila dokončana v dveh letih.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki