fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Novice Občina

Več denarja za ribniške gasilce

V proračunih občine Ribnica je v zadnjih štirih letih vedno več denarja za opravljanje javne gasilske službe v vseh 15-ih gasilskih društvih in tudi v Gasilski zvezi Ribnica.

Tako bo tudi v tekočem letu, saj je župan Samo Pogorelc podpisal pogodbo, s katero bo za to dejavnost zagotovljenih kar 293.400 evrov sofinancerskih sredstev za vseh 15 društev, ki so vključena v Gasilko zvezo Ribnica.

Denar bo poleg dejavnosti namenjen za vzdrževanje gasilskih domov, nakup gasilske, zaščitne ter reševalne opreme, brez katere bi bilo delo sicer izjemno požrtvovalnih gasilcev, oteženo.

Veseli smo, da imamo na območju naše občine tako aktivno gasilsko zvezo in toliko gasilskih prostovoljnih društev, ki se ves čas izobražujejo na različnih področjih, enotno delujejo, se povezujejo, predvsem pa skrbijo za našo varnost, se je ob podpisu pogodbe Samo Pogorelc gasilcem zahvalil za njihovo neutrudno delo v preteklem letu.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki