fbpx
E-UTRIP
Kočevsko jezero poleti.
Aktualno Kočevje Novice Občina

Britanski investitor v gradnjo hotela nad Kočevskim jezerom

Dejstvo je, da se zadnja leta v Kočevju velik poudarek daje na razvoj turizma in na tem področju je mesto zagotovo v boljši poziciji kot še nekaj let nazaj. Zavod Kočevsko in njena ponudba raziskovanja kulturne in naravne dediščine, Kulturni center Kočevje, hostel Bearlog, Camp Jezero, nenazadnje tudi MTB Trail Center in še marsikatera druga pridobitev zadnjih let Kočevje oziroma Kočevsko postavlja na zemljevid Slovenije, Evrope, tudi sveta.

Še leta 2016 smo v Kočevju beležili okoli 20.000 nočitev letno, v lanski, rekordni sezoni pa je bilo nočitev samo do novembra 30.000. “Želja je, da bi ob koncu mandata, to je leta 2026, zabeležili okoli 40.000 nočitev,” je cilje razkril kočevski župan.

Slovenijo tujci najpogosteje opišejo kot deželo, v kateri si lahko v istem dnevu na morju, v gorah, na kmetiji in v nakupovalnem centru. Slovenija je zeleno srce sredi Evrope, kjer res vsak lahko najde nekaj zase. Tako majhna, a tako raznolika. Ne glede na to, ali imate radi začrtane poti, ali pa raje »skrenete« izven tirnic, povsod naletite na presenetljive lepote in butična doživetja. In včasih – ali bolje rečeno, pogosto – se tega mi, njeni prebivalci, ne zavedamo.

In prav za namene razvoja turizma nameravajo v Kočevju – tako je bilo rečeno na današnjem srečanju, ki ga je organiziral župan občine Vladimirj Prebilič, na katerem so se ozrli v preteklo in pogledali v leto 2023 – med drugim še naprej vlagati v infrastrukturo ob Kočevskem jezeru.

Kot poroča STA, na Občini pripravljajo občinski podrobni prostorski načrt za zasebnega investitorja iz Velike Britanije, ki namerava nad jezerom zgraditi hotel s 150 ležišči. Po besedah župana gre za zasebno naložbo, vredno okoli 100 milijonov letno, ki jo bo občina pomagala uresničiti z ustreznimi spremembami prostorskih aktov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki