fbpx
E-UTRIP
VIR: Svoboda.
Izpostavljeno Aktualno Gospodarstvo & Politika

Branko Zlobko sedel v poslanske klopi

Državni zbor je po odstopu poslanke Svobode Monike Pekošak mandat za preostanek mandatne dobe državnega zbora pretekli teden potrdil Branku Zlobku. Novi član poslanske skupine Svoboda v poslanske klopi prihaja iz upokojitve.

Zlobko, rojen leta 1958, je doma v Kostelu in je bil pred nastopom poslanske funkcije upokojenec. Šolal se je na vojaški akademiji in pridobil poklic častnika, bil pa je tudi policijski svetnik.

Poslanka Monika Pekošak je aprila odstopila iz osebnih razlogov. V skladu z zakonom o volitvah v državni zbor v takem primeru postane poslanec za preostanek mandatne dobe tisti kandidat z iste liste kandidatov, ki bi bil izvoljen, če ne bi bil izvoljen poslanec, ki mu je prenehal mandat.

Glede na rezultate državnozborskih volitev bi bil naslednji v vrsti za poslanski mandat nekdanji predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel, ki pa se je, kot so pred časom sporočili iz Državne volilne komisije (DVK), odpovedal pravici opravljanja funkcije poslanca. “Naslednji kandidat, ki bi bil izvoljen v volilni enoti 4000 Ljubljana Bežigrad, je Branko Zlobko, ki je v volilnem okraju 4001 Kočevje prejel 3196 oziroma 35,74 odstotka glasov,” so navedli na DVK.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki