fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Kočevje Novice

Dijaki iz Kočevja obiskali FIŠ

Fakulteta za informacijske študije (FIŠ) je gostila dijake Gimnazije in srednje šole Kočevje. Seznanili so se z vsem kar fakulteta nudi, ogledali pa so si tudi superrračunalnik in preizkusili očala za navidezno resničnost.

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu spada med vodilne slovenske izobraževalne institucije, ki nudi redni in izredni študij na vseh treh stopnjah iz računalništva in spletnih tehnologij, informatike, podatkovnih znanosti, kibernetske varnosti in informacijske družbe. Na tej podlagi so na fakulteti za obisk dijakov 1. letnika računalništva iz Gimnazije in srednje šole Kočevje pripravili zanimiv in poučen program.

Obisk se je pričel s kratko predstavitvijo fakultete, kjer so dijaki dobili vpogled v študijske programe, raziskovalno delo ter številne projekte in aktivnosti, ki jih FIŠ izvaja. Temu je sledila predstavitev superračunalnika, v okviru katere so dijakom prestavili zmogljivost in uporabnost tega naprednega računalniškega sistema, ki študentom in raziskovalcem FIŠ omogoča izvajanje najzahtevnejših računskih simulacij in analiz.

Fakultetni superračunalnik, ki je sicer del najzmogljivejšega superračunalniškega omrežja v Sloveniji, so si dijaki ogledali tudi na lastne oči, potem pa so preizkusili še očala za virtualno resničnost. Med študijskimi vsebinami se na FIŠ namreč posvečajo tudi virtualni in razširjeni resničnost, zato so dijakom na fakulteti dali priložnost za  preizkus tega orodja, katerega priljubljenost vse bolj narašča.

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu se zavzema za promocijo znanja in novih tehnologij med mladimi zato upa, da je srečanje dijakom iz Kočevja spodbudil njihovo zanimanje za nadaljnje izobraževanje na področju informacijskih znanosti.

VIR in FOTO: FIŠ.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki