fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Zanimivosti & Zabava

Blagoslov motoristov pri Novi Štifti, tokrat povsem drugačen

Vse po vrsti smo odpovedovali in odpovedujemo: Mirno peč, Novo Štifto, potovanje v Alzacijo… Trenutno motorje samo »pucamo« in hrepenimo po času, ki bo prišel. In prišel bo zagotovo, je pater Niko Žvokelj, tudi sam »bajker«, ki je pred 22-imi leti začel z blagoslovom motoristov, združenih v klub Ribničan, opravil prvi obred pred novo motoristično sezono.

Pred petnajstimi leti je iz kluba nastalo Društvo motoristov za motoriste, s številnimi člani tudi iz drugih krajev Slovenije, ki se vsako leto, 27. aprila, zberejo pod krošnjami mogočnih lip, ob bogoslužni cerkvi Marije Vnebovzetne. Tokratni blagoslov je bil nekoliko bolj simboličen, saj se je zbralo le deset motoristov iz domačih logov, ki so ob upoštevanju varnostnih ukrepov prejeli patrov blagoslov, pred tem pa je za množice obred, preko Facebook povezave, opravil v cerkvi Marijinega vnebovzetja. »Vesel sem, da naši člani upoštevajo navodila ter da jih bo božja beseda letos spremljala na vseh njihovih poteh. Drugo leto pa se snidemo pri štiftarski cerkvi,« je Niko stvarnika prosil za njihovo varno vožnjo.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki