fbpx
E-UTRIP
Aktualno Plavanje Šport

Bera kolajn ribniških plavalcev v Ljubljani in Mariboru

Za člani Plavalnega Kluba Ribnica, ki ne znajo za počitek, je nadvse uspešen vikend. Minulo soboto so namreč nastopili na dveh tekmovanjih, in sicer mlajši v Ljubljani, starejši pa v Mariboru.

Na tekmi v prestolnici Štajerske sta bila Marta Arko in Filip Ćirović v seštevku treh rezultatov proglašena za najboljša posameznika. Marta si je priplavala 3 zlate medalje v kategorijah 50, 100 in 200 m prosto v kadetski kategoriji, Filip pa dve zlati v kategorijah 50 in 100 m prosto ter dve srebrni medalji v 50 m delfin ter 200 m mešano v mladinski kategoriji.

Tudi ostala trojica ribniških plavalcev je ob dobrih rezultatih priplavala do medalj in osebnih rekordov. Neli Škaper je bila druga na 100 m delfin ter tretja na 50 m delfin in 50 m prosto, Mitja Turk si je priplaval bron na 50 m prsno, Hana Starc pa na 100 m prosto.

Drugi del ribniških plavalcev – bilo jih je 25 – je v Ljubljani na tradicionalnem mitingu mladih plavalcev »Miklavž 2021« v konkurenci petstotih plavalcev iz dvaindvajsetih klubov, prav tako segel visoko. Ob kopici osebnih rekordov so do medalj priplavali: Lovro Ćirović (prvo mesto na 50 m delfin, 2. mesto na 50 m hrbtno, 50m prosto, 100 m delfin), Lana Poje Mihelič (2. mesto na 100 m prosto, tretje na 50 m prosto, 50 in 100 m delfin ter 50 m hrbtno), Ajda Škaper (prvo mesto na 50 m hrbtno ter tretje mesto na 100 m prosto in 100 m mešano) in Polona Tanko, ki je bila na zmagovalnem odru v vseh sedmih nastopih (prvo mesto na 100 m hrbtno, drugo na 50 m delfin, 50 m hrbtno, 50 m prsno, 100 m mešano ter tretje na 50 m prosto in 100 m delfin).

»Naj vsemu že povedanemu dodam še to, da naše plavalce v kategorijah kadeti, mladinci in člani čaka v prihodnjem tednu, od 16. do 19. decembra zimsko državno prvenstvo v kratkem 25-metrskem bazenu, ki bo potekalo v Kranju. Kljub temu, da se že skoraj dva meseca vozimo na treninge v Ljubljano (voda v bazenu v Delnicah je pretopla) pričakujemo, da bodo izboljšali svoje osebne rekorde in seveda ciljali na najvišja mesta,« se nadeja Jerneja Škaper, predsednica Plavalnega kluba Ribnica.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki