fbpx
E-UTRIP
Trak sta prerezala Samo Pogorelc in Aleš Mihelič, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo.
Aktualno Novice Občina Ribnica

Armada solastnikov na razdalji 300 metrov

Pridobili soglasja vseh 83-ih lastnikov!

Že dolgo je po temeljiti rekonstrukciji klicala razrita cesta od vasi Breže, ob 14-ih postajah križevega pota proti Jurjevici. Nekaj manj kot 150.000 EUR proračunskega denarja je bilo porabljenega za obnovo in asfaltiranje ceste, vključno z meteornim odvodnjavanjem, javno razsvetljavo in telekomunikacijskim vodom, v skupni dolžini okoli 400 metrov. Na tej razdalji so obnovili tudi vodovod in hišne vodovodne priključke.

»Ko stopimo skupaj, lahko v kratkem času naredimo veliko. S tem bi rad povedal predvsem to, da smo morali na tej razdalji pridobiti soglasje kar 83-ih (so)lastnikov parcel, da smo lahko – seveda ob določeni odškodnini – pri širitvi ceste posegli v njihovo lastnino,« se je vaščanom ob odprtju ceste zahvalil ribniški župan, Samo Pogorelc.

Križišče, igrišče, križeva pot

Ob tem je predstavil še nekatere naložbe, ki bodo v okviru prizadevanj enakomernega razvoja podeželja, povezovale bližnje vasi Breže, Jurjevico in Kot. Pod pokopališčem v Jurjevici, to je odločitev treh vasi, bodo v letu ali dveh začeli z gradnjo športnega igrišča. Z odkupom stare hiše sredi Jurjevice, porušili naj bi jo še letos, bodo tam uredili križišče iz smeri Ribnice, prihodnje leto pa naj bi nadaljevali tudi z obnovo postaj križeve poti.

Pred otvoritvijo odseka od Brež, ki ga je blagoslovil ribniški dekan, mag. Anton Berčan, sta Pogorelc in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič prerezala trak tudi pri zaključku obnove javne poti v naselju Male Breže, v dolžni 75 metrov. Tam so poleg asfaltiranja ceste uredili javno razsvetljavo, telekomunikacijski vod ter vodovod in za to porabili nekaj manj kot 17.000 evrov.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki