fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Politika

Ali bodo upravniki v bloke nameščali drage dezinfektorje?

Tokrat je vlada postregla še z enim odlokom, ki zapoveduje, da bo v večstanovanjskih stavbah potrebno zagotoviti možnost dezinfekcije rok, in sicer pred vhodom v stavbo ter ob vhodu v dvigalo, v kolikor je v bloku prisoten. Odlok bo v veljavo stopil v sredo, 7. oktobra.

Namestitev razpršilnikov bodo morali zagotoviti upravniki večstanovanjskih stavb ali pa mora on zagotoviti, da to opravi tretja oseba, ki jo izbere upravnik. Tisti, ki nimajo upravnika, pa bodo za spoštovanje odloka morali poskrbeti lastniki teh stavb.

Dodatni stroški lastnikov

O namestitvi razkuževalnikov so v Gospodarski zbornici razmišljali že v času prvega vala epidemije, vendar pa se je vlada takrat odločila ukrepati z dezinfekcijo skupnih prostorov dvakrat na dan, kar je prineslo precej visoke stroške. Novi ukrep tudi sedaj prinaša dodatne finančne stroške lastnikom večstanovanjskih stavb, vendar pa naj ti ne bi bili tako visoki, kakršni so bili ob razkuževanju površin.

Višjim stroškom lastniki lahko izognejo tudi s primerno izbiro dezinfekcijskega sredstva oz. načina za razkuževanje. Ni potrebno, da se namesti drage avtomatske razpršilnike, za katere bi se odločil marsikateri upravnik, temveč popolnoma zadostuje tudi preprosta posoda za dezinfekcijo.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki