fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Politika Ribnica

Alenka Jelenovič: “Hvaležna za vsak glas”

Slovenska nacionalna stranka (SNS) je s 4,01 odstotki glasov na Evropskih volitvah 2019, ki so potekale v nedeljo, 26. maja 2019, pristala na osmem mestu. Zanje so izmed 473.155 oddanih veljavnih glasovnic prešteli 18.972 glasov. SDS in SLS sta skupaj prepričala dobrih 26 odstotkov volivcev in si tako »priborila« tri poslanska mesta, na drugem mestu se je s skoraj 19 odstotki znašel SD in dobil dve poslanski mesti v Evropskem parlamentu, prav toliko jih pripada tudi Listi Marjana Šarca (LMŠ), Slovenijo pa bo zastopala tudi Ljudmila Novak iz stranke Nova Slovenija.

No, kljub temu, da kandidatom SNS-a ni uspelo pridobiti nobenega mandata, so hvaležni prav vsem, skoraj dvajset tisočim volivcem, ki so se v nedeljo odpravili na volišča in obkrožili njihovo stranko.

»Najlepša hvala vsem, ki ste si želeli z nami tlakovati pot Slovenije do boljše prihodnosti, vsem, ki nam toliko zaupate, da ste se v nedeljo odpravili na enega izmed volišč in mi podelili vaš glas in s tem vašo podporo. To res neizmerno cenim in obljubim, da se bom še naprej borila za pravico in čast slovenskega naroda – že res, da ne v Evropskem parlamentu, pač pa na naših, slovenskih tleh,« je povedala Alenka Jelenovič, Kočevka in podpredsednica stranke SNS.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki