fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport Zanimivosti & Zabava

Aktivne počitnice v Gaju

Starši se v času počitnic pogosto sprašujejo, kako naj zaposlijo svoje otroke, da bi jim zagotovili kakovostno preživljanje prostega časa. Eden od možnosti je trening tenisa, ki se že izvaja v Gaju. Treninge bodočih zvezd tenisa vodita trenerja Ivan Struna in David Južnič.

Okoli devete ure sta se v Gaj pripeljala Dan in Lev. Brata trenutno uživata počitnice pri babici in dedku v Kočevju, sicer pa živita v Grosuplju. Najprej sta se ogrela in s trenerjem pretekla krog okoli parka pod vodstvom trenerja. “Zelo sta disciplinirana,” ju je pohvalil Ivan Struna, v teniških krogih znan kot Ježa. Fantoma sicer ni tuje tudi igranje nogometa, teniško šolo pa obiskujeta že četrte počitnice.

Osnove igre sta že dobro osvojila, današnji trening pa je bil namenjen predvsem igranju točk. “Tenis je prekrasna igra, znana po svoji galantnosti – kot radi rečemo. Tukaj ni dovoljeno razgrajanje ali udarjanje z loparji. Posledično se najmlajši tudi zunaj igrišča obnašajo primerno,” je povedal Struna.

Vpis v šolo tenisa poteka skozi celo leto, tudi med počitnicami. Prve ure treninga so brezplačne. “S tem otrok pridobi občutek za tenis. Pri najmlajših začnemo s spoznavanjem tenisa skozi igro, kar je tako lažje in bolj zabavno,” je dodal.

Po koncu treninga sta brata Dan in Lev še pospravila žogice ter uredila igrišče. “Tukaj se naučijo tudi reda – od priprave igrišča do pravilnega obnašanja na teniškem igrišču. Medtem, ko spremljajo tekme, jih poučimo o teniškem bontonu,” je zaključil trener ter povabil starše, naj vpišejo svoje otroke v šolo tenisa. Prav tako so dobrodošli tudi odrasli, ki si želijo spoznati tenis.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki