fbpx
E-UTRIP
Aktualno Plavanje Šport

Ajda Škaper in Polona Tanko državni prvakinji

Od petka do nedelje je v ljubljanskem Tivoliju potekalo 3-dnevno zimsko državno prvenstvo v plavanju za deklice in dečke v kratkih bazenih. V konkurenci 180 plavalcev iz 23 slovenskih klubov je sodelovala tudi trojica ribniških plavalcev in sicer Ajda Škaper, Polona Tanko in Alessandro Ambrožič.

Prvi dan je Ajda Škaper v disciplini 100 metrov hrbtno priplavala do naslova Državne prvakinje, Polona Tanko pa je v disciplini 200 metrov mešano osvojila bronasto odličje, obe plavalki pa sta bili tudi A finalistki na 50 m delfin, kjer je Polona zasedla četrto, Ajda pa šesto mesto. Alessandro Ambrožič je v disciplini 100 metrov hrbtno močno izboljšal svoj osebni rekord, se uvrstil v B finale in osvojil končno 16. mesto.

Uspešna sobota …

Ribniški plavalci so bili uspešni tudi drugi dan državnega prvenstva. V kategoriji dečki/deklice je Polona Tanko postala Državna prvakinja, celotna trojica ribniških plavalcev pa je nadaljevala z odličnimi nastopi. Ajda Škaper je bila po petkovi zmagi na 100 metrov hrbtno, v soboto še tretja na 200 metrov hrbtno. V isti disciplini je Polona Tanko osvojila četrto mesto, Alessandro Ambrožič pa je bil 11. med dečki, v sprinterskih 50 metrov prosto je Ajda osvojila 6. mesto.

še bolj pa nedelja

Pod vtisom izjemnih dosežkov izpred dveh dni, sta si v nedeljo Ajda in Polona priplavali še vsaka po eno medaljo. Ajda je bila druga na 50 m hrbtno, Polona pa tretja na 100 m mešano. Uspešne nastope je s 3. mestom na 50 m hrbtno v mlajšem letniku kronal tudi Alessandro Ambrožič.

»Dali sva vse od sebe, konkurenca je bila velika. Zelo pomemben je bil prvi dan, v soboto in nedeljo je že šlo lažje,« sta po tekmi dejali zlati Ribničanki Ajda in Polona. »Čestitke trojici za res uspešno odplavano državno prvenstvo. To je vsekakor lepa spodbuda tudi drugim našim plavalcem pred katerimi so novi izzivi,« je povedla Jerneja Škaper, predsednica Plavalnega kluba Ribnica.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki