fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Šport

Ribnica je tretje plavalno središče v Sloveniji

V Mariboru je potekalo zimsko državno prvenstvo v plavanju za kadete in mladince, ki za to starostno skupino pomeni zaključek in slovo od tekem v 25-metrskih bazenih do začetka prihodnje sezone, in sicer do septembra 2024. Petnajsterica ribniških kadetov in mladincev je med množico vrstnikov iz drugih slovenskih klubov ponovno pokazala, kako dobro so pripravljeni kot posamezniki in kot ekipa. Domov se namreč vračajo s kopico najžlahtnejših kolajn.

Prvi dan so si Ribničani v kategoriji mladincev in kadetov priplavali kar 5 naslovov državnih prvakov. Po dopoldanski štafetni zmagi mladincev na 4 x 100 prosto mix, v postavi Mitja Turk, Nik Blatnik, Olja Radivojevič in Neli Škaper ter drugem mestu kadetske štafete, v postavi Lovro Ćirović, Aljaž Vavtar, Lana Poje Mihelič in Zara Ćirovič, so si v popoldanskih finalih priplavali še nekaj naslovov državnih prvakov in podprvakov ter pometli s konkurenco. Tako je Neli Škaper postala dvakrat državna prvakinja, in sicer na 50 prosto in 100 mešano med mladinkami, Teo Starc je postal državni prvak na 200 prsno, Lovro Ćirović pa na 50 prosto med kadeti. Državna podprvakinja med mladinkami je postala še Olja Radivojević, z drugim mestom na 400 prosto, Lana Poje Mihelič pa je bila med kadetinjami tretja na 50 prosto. V ekipnem seštevku je Ribnica po prvem dnevu med 24 sodelujočimi klubi pristala na visokem 3. mestu.

Lovro, Teo in Neli tudi v soboto

Tudi drugi dan so Ribniški plavalci nadaljevali z odličnimi predstavami. Po petih zmagah v petek so si v soboto priplavali novih 5 naslovov državnih prvakov. Neli Škaper je nadaljevala z žetvijo zlatih medalj v mladinski kategoriji, in sicer je postala državna prvakinja še na 100 prosto in 50 delfin. Po drugi naslov državnega prvaka v kadetski kategoriji sta si priplavala še Teo Starc na 100 prsno in Lovro Ćirović na 100 prosto, ob tem je bil Lovro še tretji na 50 delfin. Dve bronasti medalji sta osvojili tudi Lana Poje Mihelič med kadetinjami in Olja Radivojević med mladinkami v disciplini 100 prosto.

Zlato tudi za štafeto

Za konec sobotnega dne je ribniška kadetska štafeta 4 x 100 mešano v postavi Tobija Čampa, Teo Starc, Lovro Ćirović in Aljaž Vavtar suvereno opravila s konkurenco in priplavala še peti naslov državnega prvaka drugega dne. Kako močna je ta generacija ribniških plavalcev, nam je za konec sobotnega dne povedal seštevek moštvenega tekmovanja, kjer so Ribničani tudi ta dan zanesljivo ohranjali tretje mesto v državi. Zadnji, zaključni dan državnega prvenstva je ribniškim plavalcem prinesel še 10 medalj. V posamičnih nastopih so medalje osvojili, med kadeti Teo Starc zlato na 50 prsno, Lovro Ćirović srebrno na 200 prosto in bron na 100 delfin, Lana Poje Mihelič srebrno na 100 delfin in Zara Ćirović bron na 50 hrbtno, med mladinkami pa sta si srebrne medalje priplavali Neli Škaper na 100 delfin in 50 hrbtno ter Olja Radivojević na 200 prosto, v isti disciplini je bil med mladinci Nik Blatnik tretji. Srebro so v mladinski štafeti 4 x 100 mešano mix priplavali Olja Radivojević, Mitja Turk, Neli Škaper in Nik Blatnik. V moštvenem seštevku so si naši plavalci priplavali 3. mesto v državi za PK Olimpijo in PK Ljubljano. Dekleta in fantje, še tako naprej!

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki