fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Agencija začela z izplačili sredstev za čebelarje

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je začela izdajati odločbe za intervencije v čebelarskem sektorju. Skupaj bo v naslednjih dneh izplačala za nekaj manj kot 800.000 evrov za različne namene.

Po navedbah agencije bo tako skupaj izdanih 193 odločb v višini 333.884 evrov za namene sofinanciranja čebelarske opreme, nakupa satnic, sofinanciranja zdravil, dovoljenih v ekološkem čebelarstvu, sofinanciranja sadik medovitih rastlin, subvencioniranja vzreje čebeljih matic, podpore čebelarskim društvom za izvajanje pašnih redov ter vzdrževanja čebelnjakov in čebeljih družin za prenos znanja v čebelarstvu.

Agencija bo ob tem, kot so zapisali v sporočilu za javnost, do konca prihodnjega tedna izvedla tudi izplačila v višini 465.411 evrov vsem izvajalcem in podizvajalcem v sklopu letošnjih javnih razpisov za prenos znanja v čebelarstvu in raziskovalnega dela na področju čebelarstva.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki