fbpx
E-UTRIP
Društvo invalidov Kočevje.
Izpostavljeno

50. let obstoja in delovanja Društva invalidov Kočevje

Ob 50. obletnici obstoja in delovanja Društva invalidov Kočevje je prav, da se še enkrat spomnimo, da je prostovoljstvo že od samega začetka za Društvo invalidov Kočevje od velikega pomena saj se je skozi vseh 50. let obstoja in delovanja društva obdržalo tudi do danes.

Zaradi izjemnega pomena, ki ga ima prostovoljstvo za razvoj in prihodnost družbene skupnosti je dandanes prostovoljstvo  prepoznano kot splošno dobro in za naše društvo predstavlja srce in bistvo obstoja saj ga od samega začetka vodijo le prostovoljci. Prostovoljci našega društva »Društva invalidov Kočevje« – tudi sami invalidi – so znali prepoznati vrednoto prostovoljstva. Tako dnevno brezplačno in nesebično namenjajo svoje znanje in svoj čas za zagotavljanje različnih oblik pomoči invalidom.

Skozi vsa leta delovanja nam je skrb za spodbujanje, negovanje in razvoj prostovoljstva postala  prioriteta.Tudi skrb za slehernega člana invalida, ki ga izvajamo preko naših prostovoljcev, ki so aktivni na terenu omogoča nenehen, vsakodnevni stik z uporabniki naših socialnih programov.

S tem zagotavljamo učinkovit odziv na resnične potrebe posameznikov ali skupine, ki so se znašli v stiski. Z vidika človekovih pravic si vsi skupaj želimo enakopravnosti na nivoju sociale, obenem pa hočemo tudi sami prispevati na vseh področjih družbe, tako da bi bile vsem invalidom zagotovljene enakovredne pravice, brez diskriminacije.

Zavedamo se, da je za zagotavljanje teh ciljev potrebna družbena pomoč, ki jo je iz leta v leto manj, naša pripravljenost in prizadevanja pa so neomajna. Velikokrat nam zmanjka časa, da se ustavimo, družimo in podamo potrebno priznanje delu naših prostovoljcev, zato je današnji dan še toliko pomembnejši, saj nam ponuja  priložnost, da se jim  javno zahvalimo za njihovo delo.

ZAHVALA  NAŠIM  DOLGOLETNIM  PROSTOVOLJCEM

Vsem našim prostovoljkam in prostovoljcem, se iskreno zahvaljujemo za ves trud, čas, energijo in ne nazadnje upanje, ki ga vlivate ljudem v stiski in vam tudi v prihodnje želimo, da bi s skupnimi močmi promovirali Društvo invalidov Kočevje in prostovoljstvo, kot nenadomestljivo človekoljubno vrednoto in s svojimi idejami, dejanji in aktivnostmi še naprej aktivno spreminjali svet!

Zahvala gre dolgoletnim članom (več kot 30 let članstva) in  prostovoljcem (več, kot 10 let prostovoljnega dela) in sicer:

  • Beljan Franc
  • Lautar Milena
  • Markoš Vesna
  • Nagu Fanika
  • Šneperger Milena
  • Šolaja Danica
  • Tomše Jožica
  • Veselič Veronika
  • Vlašič Vinko
  • Žagar Silva

Predsednica Vesna Markoš l.r.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki