fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Gospodarstvo & Politika

Gregor Košir: “Kriminal ne more biti način življenja”

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je v okviru obiska Kočevja priznal, da je situacija v regiji resna in zahtevna. Po srečanju s kočevskimi policisti je ocenil, da je sodelovanje med policijo in občino na visoki ravni, saj obe strani redno komunicirata in iščeta rešitve za izboljšanje varnosti. Poudaril je tudi, da občina krepi video nadzor, kar pomembno prispeva k varnosti v skupnosti.

Poklukar in podžupan Kočevja sta se strinjala, da je delitev medresorske skupine na integracijski in kazenski del dobra poteza, vendar sta izpostavila nujnost hitrega vzpostavljanja reda v občini. Prioriteta je, da se storilce kaznivih dejanj čim prej obravnava in zoper njih ukrepa.

Minister je poudaril, da ima nalogo prenesti sporočilo podžupana ministrici za pravosodje, saj je potrebno odgovoriti na vprašanja glede kaznovalne politike. Prav tako se je minister srečal z lokalnimi gospodarstveniki, ki so bili v zadnjem času tarča kriminalnih dejanj. Izrazil je zaupanje v delo policije in upanje, da bodo preiskave vodile do sodnega epiloga.

V razpravi s podžupanom so dosegli skupen cilj – vsi vpleteni se bodo potrudili, da se čim prej vzpostavi red v Kočevju. Minister je ob tej priložnosti pozval Zvezo Romov Slovenije, naj se aktivneje vključi tudi v Kočevju in pomaga pri vzpostavitvi dialoga.

Minister Poklukar je obiskal tudi Kočevje.

Podžupan Kočevja je poudaril, da se še nikoli doslej niso tako resno pogovarjali o problematiki, kar kaže na to, da so nekateri posamezniki prestopili meje sprejemljivega. Občina bo policiji nudila vso potrebno podporo, zagotovil je, da bodo ostali v stalnem stiku, da bi sproti reševali izzive.

Košir je tudi izrazil hvaležnost ministru za povezavo z ministrico za pravosodje, čeprav poudarja, da ne napadajo neodvisnosti sodstva. Želja je le učinkovitejše izvajanje postopkov, da se lahko problematične posameznike odstrani in se v prihodnje posveti integraciji. “Kriminal ne more biti način življenja,” je odločno dejal.

Minister za notranje zadeve je pred novinarje stopil tudi v Kočevju.

Gospodarstveniki so se pogovarjali tudi s predstavniki policije o načinih, kako zaščititi svoje premoženje. Podžupan pa je zaključil, da je delo še zdaleč ni končano. Ta problematika je preveč pomembna, da bi jo pustili ob strani, in nujne bodo tudi zakonske spremembe, ki se bodo nanašale na vse, ki zlorabljajo sistem, ne glede na pripadnost.

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki