fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Kronika

Med Ortnekom in Prilesjem že šesta smrtna žrtev

V petek okoli 17. ure se je na državni cesti G2-106 Škofljica-Kočevje, med naseljema Žlebič in Ortnek pri Ribnici, pripetila huda prometna nesreča, v kateri je po podatkih PU Ljubljana življenje izgubil 49-letni voznik motornega kolesa.

Očividci, ki so izstopili iz osebnih avtomobilov in avtobusa, ki je iz smeri Škofljice peljal za ponesrečenim motoristom, doma iz Gumnišča v občini Škofljica, so prizor opisali kot osupljiv. “Na ovinku je motorist nenadoma padel z motorja in zdrsel po cesti. Takrat je iz nasprotne smeri pripeljal osebni avtomobil, ki se – to je bilo videti res pretresljivo – ni mogel izogniti najhujšemu. Nihče sprva ni mogel gledati tja,” je prizor opisal eden izmed potnikov iz avtobusa.

Do prihoda mož Gasilske enote Ribnica so pretreseni mimoidoči skušali pomagati ponesrečencu. Pomoč s temeljnimi postopki oživljanja so mu nudili izurjeni gasilci in reševalci ZD Ribnica, vendar je kljub hitremu posredovanju podlegel hudim poškodbam, kar je kasneje potrdil tudi zdravnik. “Prav tako je bil v šoku tudi prijatelj umrlega, ki je dejal, da je iz Golega pri Kureščku in se je na motorju peljal za njim. Kolikor je bilo v takšnih okoliščinah mogoče, smo mu nudili psihološko podporo,” je povedal eden izmed ribniških gasilcev.

Prav tako smo iz gasilskega arhiva izbrskali, da je med Žlebičem in Prilesjem, na razdalji petih kilometrov, to že šesta nesreča, v kateri je življenje izgubil motorist.

Vremenske razmere so bile v času nesreče sicer ugodne, cesta pa je na tem odseku znana po ovinkih, ki lahko predstavljajo nevarnost, zlasti za motoriste. Ta tragični dogodek znova opozarja na pomembnost upoštevanja prometnih predpisov in zmerne vožnje, saj lahko že majhna nepazljivost vodi do nepopravljivih posledic, kot je bil žal tudi ta. Policija, ki je prav tako zapisala, da je voznik avtomobila pravilno peljal naproti, bo o vseh ugotovitvah okoliščin nesreče obvestila pristojno državno tožilstvo.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki