fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice Zdravje

900.000 evrov za obnovo Doma starejših občanov Kočevje

Vlada je v načrt razvojnih programov uvrstila tudi prizidavo in rekonstrukcijo Doma starejših občanov Kočevje. Za ta projekt bodo namenili nekaj manj kot 900.000 evrov. Z deli bodo pričeli letos in jih izvajali tudi v prihodnjem letu.

Ocenjena vrednost investicije znaša nekaj manj kot 900.000 evrov z DDV, izvajala pa se bo v letih 2022 in 2023. Z izvedbo investicije bo, kot so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, omogočena možnost pravilne organizacije prostorov fizioterapije, skupnih prostorov, prostora za duhovno oskrbo in ločenega vhoda za obiskovalce, s tem pa varno bivalno okolje stanovalcem v epidemioloških razmerah, ter prostorska in organizacijska prilagoditev doma veljavnim tehničnim standardom.

Domu se obeta prenova.

Hkrati se bodo izboljšali pogoji in kakovost bivanja za stanovalce z različno stopnjo nege in oskrbe ter zagotovila večja intimnost in zasebnost, so dodali.

Prizidavo in rekonstrukcijo Doma starejših občanov Kočevje je vlada v načrt razvojnih programov uvrstila na seji odbora za državno ureditev in javne zadeve, poroča STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki