fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Novice

90 let Gasilskega društva Ložine

Eno najmlajših gasilskih društev v Gasilki zvezi Kočevje je PGD Ložine, ki je bilo ustanovljeno pred 91-imi leti, jubilej 90 let pa so zaradi epidemije koronavirusa z lani prestavili na letos. Tako kot pri ustanovitvi vseh društev na Kočevskem, so imeli tudi pri Ložinskem pomembno vlogo kočevski Nemci, kot ustanovni člani pa so bili zapisani tudi večinski prebivalci.

PGD Ložine se je v preteklosti razvijalo skladno z možnostmi lokalne skupnosti. So pa velik delež pri gradnji doma, ki je bil pred leti temeljito prenovljen in opremljanju prispevali gasilci sami.

Požarni okoliš društva so Nove, Dolnje in Gornje Ložine, predsednik društva pa je od leta 2000 Marjan Ferko. Ko je prevzel mandat je imel skrito željo, da bi društvo dobilo novo, bolj operativno vozilo, ki so ga ob jubileju tudi dobili in ga predali v uporabo. Takšno tipsko vozilo sta prej dobili PGD Dolga vas in Predgrad. Na proslavi so se s priznanji zahvalili posameznikom za njihov prispevek k požarni obrambi.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki