fbpx
E-UTRIP
Aktualno Zanimivosti & Zabava

20. obletnica valete generacije 1988: “Postarali se niso!”

Generacija učencev in učenk OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica, rojenih leta 1988, je v soboto praznovala 20. obletnico valete. Pred dvema desetletjema so na zabavo ob koncu leta odšli precej bolj sproščeno, le z mislijo, kdo jih bo peljal in prišel iskat. No, po 20.letih so se v večini pripeljali sami, le uskladiti so se morali za varstvo otrok ali za menjavo v službi. Ja, v teh letih se je spremenilo marsikaj, a hkrati nič – ostali so generacija, ki jih druži dobra volja, prijateljstvo in lepi spomini.

Pred dvajsetimi leti se je generacija že počasi poslavljala od brezskrbnih osnovnošolskih dni. Marsikomu je bilo težko, marsikdo se je težko poslovil od svojih sošolcev in se spraševal, kako se bo znašel na srednješolskih hodnikih. Ob zaključku so si obljubili, da se vezi ne bodo pretrgale, da bodo ostali povezani. A življenje teče dalje in mnogo hitreje, kot so si v tistih letih predstavljali.

“A mi se bomo srečali, se videli še kdaj, nasvidenje prijatelji, nasvidenje še kdaj,” ob valeti prepevajo osnovnošolci. In pri generaciji 88 ni ostalo zgolj pri odpetih verzih. Družba se je ob obletnicah dobila večkrat, zahvaljujoč organizatorjem, ki so leta skrbeli za srečanja. Med njimi še posebej izstopajo Petra Nosan, Vesna Levstik, Nejc Drobnič in Laura Ilc.

Letos so imeli še posebej velik razlog za veselje, praznovali so namreč 20. obletnico valete. V lovskem domu v Rakitnici se je zbralo preko 60 predstavnikov generacije 88.

Vsi so nestrpno pričakovali ta dan in se veselili srečanja z nekdanjimi sošolci in prijatelji. Kar nekaj družb je ostalo nespremenjenih, prijateljstva so ostala večna. Številni se srečujejo vsaj na hodnikih vrtca, ko tja pripeljejo svoje otroke. Nekateri pa se niso videli že leta in so na srečanju vsaj malo nadoknadili čas, ki leti.

Bilo je veliko smeha, obujanja spominov na lepe dni, na prve simpatije, dogodivščine. V smehu so ugotavljali, če so se postarali in prišli do zaključka, da so v duši še vedno takšni, kot so bili pred 20. leti.

Čeprav so mnogi izmed njih že starši, uspešni podjetniki, zdravniki, radijske zvezde, učitelji in vzgojitelji, čeprav je marsikdo v življenju že dal marsikaj skozi, so ohranili tisto mladostniško energijo in jo še dodatno obudili na plesišču.

Bilo je lepo in prijetno, bi lahko potrdil vsak udeleženec. Generacijo sicer predstavlja 140 učencev in učenk in veljajo za eno najštevilčnejših generacij ribniške osnovne šole. Veliko se jih mudi v tujini, nekaj se jih je ravno razveselilo naraščaja in se srečanja niso uspeli udeležiti. Zato so organizatorji že sporočili, da se ponovno vidijo čez štiri leta. Čez pet let namreč slavijo svoje 40-letnice.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki