fbpx
E-UTRIP
FOTO: Mgć.
Aktualno Narava & zdravje

Zamostec ujetnik medvedov, ponoči koljejo volkovi  

Ob robu naselja Zamostec, tik pred tablo Sodražica, je občan včeraj zjutraj zagledal ostanke razkosane breje srne, ki naj bi jo okoli polnoči napadli volkovi.

Žival je bila oglodana skoraj do kosti. Po vsej verjetnosti so jo volkovi napadli v bližnjem gozdu, nato je skočila čez cesto in je bila onemogla srna zanje lahek plen.

“Malo preden je odbila ura strahov, se je slišalo ropotanje in cviljenje, ki je bolj spominjalo na »mačjo svatbo«. Očitno so bili volkovi takrat tako siti, da so bili komaj slišni. Tudi psi se niso oglašali,” je dejal Brane, ki je napad volkov  prijavil pristojnim.

Trop ali manjša skupina se je pojedine lotila skoraj na istem mestu, kjer je medvedka z dvema mladičema napadla 11-letnega otroka, ki se je s kolesom po poljski poti vračal iz šole. Kosmatinka je braneč svojo vrsto začela sopihati, iztegnila tace in k sreči dečka ni huje poškodovala. Kljub stresu, je uspel zbežati proti Sodražici in poklicati pomoč. Zamostec je sicer že dolgo ujetnik medvedov, kot kaže tudi volkov, ki se klatijo okoli. Vse več jih je in zaradi tega lakoto tešijo tudi z ubijanjem divjadi. Tokrat tik ob strnjenim naselju.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki