fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Kočevje Novice Šport Tenis

1. Nacetov memorial in 30 let Teniškega kluba Kočevje

Nace Karničnik. Človek, ki je v Kočevju pred skoraj šestdesetimi leti na svojem lastnem dvorišču naredil prvo teniško igrišče na našem koncu in torej človek, ki je tenis pripeljal v naš kraj. Tenis klub Kočevje mu je zato – ob svoji 30-letnici delovanja – posvetil poseben turnir, ki so ga poimenovali kar po njemu. Po Nacetu. V soboto, 15. junija se je tako zgodil prvi Nacetov memorial.

Nace Karničnik.

Idejo za turnir je predstavil Renato Južnič in vodstvo Tenis kluba Kočevje je nemudoma stopilo v akcijo, odločeni in navdušeni so se lotili organizacije turnirja, ime pa je bilo tako rekoč že na dlani – Nacetov memorial, za katerega bodo naredili vse, da bo postal tradicija.

In uspelo jim je, že letos. Na prvi Nacetov memorial so v TK Kočevje povabili vse igralce iz prve generacije oz. veterane, ki so igrali že tedaj, no, pa tudi tiste »kasnejše«, mlajše generacije. Velika večina se jih je z veseljem odzvala vabilu in tako se je pričelo čudovito medgeneracijsko druženje, ki se je zavleklo pozno v noč.

Svoje teniške spretnosti si je »upalo« preizkusiti 20 igralcev, najbolje pa sta se odrezala Jožica Koleta in Alojz Antič. Drugo mesto sta si priigrala Mark Vesel in Vlado Hajdarović, tretje pa Danijel Rihtar in Boris Ofak.

»Namen turnirja je druženje z generacijo, ki je poskrbela za to, da lahko danes uživamo v športu, ki ga radi igramo in, da jim s tem izkažemo spoštovanje. Še posebej to velja za Naceta Karnčnika. Za mene osebno pa je uspeh vse te ljudi imeti na kupu in se z njimi družiti. Želeli smo jim pokazati, da nam je zgodovina pomembna,« je druženje komentiral predsednik TK Kočevje, Ivan Gabrič.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki