fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

“Združite moči, zberite nekaj sredstev in občina vam bo priskočila na pomoč”

“Včasih ne razumem naših ljudi. Namesto da bi stopili sami iz sence, želijo, da to storijo namesto njih občinski organi,” je opazil ribniški župan Samo Pogorelc in omenil, da bi morali (nekateri) ljudje pokazati več solidarnosti vsaj v primerih, ki jih lahko uredijo sami. Denimo pri manjših popravilih cest, poti, urejanju zelenic.

“Združite moči, zberite nekaj sredstev in občina vam bo priskočila na pomoč,” je dejal, pri čemer je kot primer navedel izkušnjo iz Črnomlja. Tam sta pred kratkim župan in podžupan Andrej Kavšek in Dubravko Čengija zavila tudi v vas Zilje, ki leži visoko nad levim bregom Kolpe. Ljudje so občinarjema potožili glede slabih, ozkih gozdnih cest, ki zavirajo razvoj kraja, v katerem živi okoli 130 ljudi. Povedali so, da so pripravljeni sami zbrati deset tisoč evrov, vsaj polovico ali malo več naj primakne občina, da bi lahko sanirali dva kilometra dolgo cesto do vasi. “Kako naj zavržem tako ponudbo, ki je lahko vzgled vsem drugim v naši občini? Zagotovili vam bomo več denarja, kot ste ga sami želeli,” je bil Kavšek navdušen nad predlogom. Omenil je tudi primer, ko je delegacija iz ene vasi prišla na občino, tako kot v Ribnici, po celoten znesek za obnovo ceste. Brez omembe, da bi vsaj kakšen cekin zanjo primaknili sami. Seveda so se, kot se temu reče, obrisali pod nosom.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki