fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava & zdravje Novice Zanimivosti & Zabava Zdravje

Zakaj nekateri zbolijo, drugi pa ne?

Ali se to dogaja tudi vam? Pridejo ohladitve in že kašljate in kihate? Pride sezona viroz in obležite? Zakaj prav vi, vaši kolegi pa ne? Vsi ljudje imamo aktiven imunski sistem, ki prepozna, se bori in odstranjuje viruse iz našega telesa. In ravno imunski sistem je tisti, ki zagotavlja, da nekateri zbolijo drugi pa ne. Razlika pa je samo v tem ali imamo močan imunski sistem ali ne.

In kako si lahko pomagamo…
Organizem pri boju s stresom nujno potrebuje pomoč.

Obstaja veliko načinov za dvig imunskega sistema, mi vam predstavljamo naravni proizvod, ki prihaja iz Sibirije in je resnično edinstven. Ne gre za reklamne poteze, s katerimi bi povečali prodajo tega proizvoda – gre za znanstvene in klinične študije, ki so jih opravili priznani strokovnjaki.

ŽELIM NAROČITI TUKAJ

V Tbilisiju je bila opravljena študija kompleksnega zdravljenja z ekstraktom elevterokoka pri raku ustne votline. Bolniki, ki so imeli radioterapijo (obsevanje), so bili razdeljeni v dve skupini: ena skupina je pred vsakokratnim obsevanjem prejela ekstrakt elevterokoka, druga pa ne. Pacienti iz prve skupine so obdržali apetit, niso imeli težav s spanjem, njihov tlak in pulz sta bila normalna. Pri prvi skupini so se rane zacelile v mesecu dni, pri drugi pa šele po šestih tednih.

Opravljene so bile tudi klinične študije pri zdravljenju raka mlečne žleze. Poskus so opravili na 80-ih ženskah: polovica žensk je prejemala ekstrakt elevterokoka 14 dni, po 20 ml (60 kapljic) na dan, vsakič pred radioterapijo. Spremembe v krvi pri teh ženskah so bile zanemarljive v primerjavi s skupino, ki preparata ni prejemala. V prvi skupini tudi ni bilo negativnih stranskih učinkov obsevanja kot so slabost, izguba apetita in vrtoglavica.

Prve raziskave o zdravilnem delovanju elevterokoka so bile usmerjene predvsem na njegovo adaptogeno delovanje pri ljudeh, ki so bili izpostavljeni negativnim vplivom okolja, psihofizičnim obremenitvam in stresnim situacijam. Zdravilno delovanje elevterokoka so pričeli proučevati na pobudo zdravnikov, ki so pri pacientih, kateri so uživali elevterokok opazili izrazito izboljšanje krvne slike in počutja. Raziskave so pokazale tudi pozitivno delovanje na metabolizem, regeneracijo jeter in delovanja ledvic, kognitivne sposobnosti in spomin, na sluh in vid (poveča se za kar 30%), ter težave v klimakteriju.

ŽELIM NAROČITI TUKAJ

Najbolj zdravilen je koren, ki vsebuje saponin panaksin, glikozide, aminokisline, eterično olje s panacenom, estrogenom podobne hormone, vitamine B1, B2, B12, folno kislino, pantotensko kislino, fitosterole, smolo, škrob, encime in rudninske snovi. Zadnje študije kažejo tudi na zdravilnost ostalih delov rastline. Najpomembnejše je delovanje elevterokoka na povišanje telesne odpornosti, veliko pa obetajo tudi rezultati pri zdravljenju raka.

Pozitivno deluje na duševno ravnovesje, odpravlja depresijo, nespečnost, utrujenost, pregorelost, krepi psihične in fizične sposobnosti. Pomaga pri zdravljenju škodljivih stranskih učinkov, ki so posledica obsevanja, pri vnetnih obolenjih, sladkorni bolezni, pri znižanju ravni belih krvnih telesc. Zmanjšuje zastrupljenost organizma z alkoholom in kemoterapijo. Je preventivno sredstvo proti prehladu in drugim virusnim okužbam.

Krepi vid in sluh, je tudi zdravilo proti impotenci, revmi in revmatoidnem artritisu. Na osnovi ugotovitev različnih študij elevterokok uvajajo v onkološko zdravljenje. Dokazano je namreč, da je možnost nastanka malignih tumorjev pogostejša pri ljudeh, katerih organizem je oslabljen. Ekstrakt elevterokoka s svojim krepčilnim delovanjem preprečuje nastanek malignih obolenj in metastaz, pomaga pa tudi pri odpravljanju stranskih učinkov visokih doz obsevanja in kemoterapije.

ŽELIM NAROČITI TUKAJ

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki