fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Novice Ribnica

Zakaj Breg pri Ribnici na Dolenjskem?

Po končanih delih pri rekonstrukciji državne ceste na Begu, je iz smeri Žlebiča postavljena tabla z napisom Breg pri Ribnici na Dolenjskem. Nekatere občane je zmotil dodatek pri označbi naselja “Pri Ribnici na Dol”. Iz smeri Ribnice pa je ostala stara označba. Povezana skupina občanov naj bi zahtevala odstranitev zdajšnje in postavitev table z imenom Breg.

Na Direkciji za ceste pojasnjujejo, da na mestih, kjer eno naselje preide v drugo naselje, ne postavljajo prometnih znakov za začetek in konec naselja, temveč le za začetek novega naselja. Označitev naselja “Breg pri Ribnici na Dolenjskem” na glavni cesti G2-106, odsek 0263 Žlebič–Kočevje, je tako iz smeri Žlebiča in iz smeri Kočevja označeno s prometnima znakoma “naselje”. Konec naselja iz smeri Žlebiča je označeno s prometnim znakom “konec naselja”, iz smeri Kočevja pa je “preklicano” s prometnim znakom, ki označuje pričetek naselja Grič.

Prometni znak za označitev območja naselja “Breg pri Ribnici na Dolenjskem” iz smeri Žlebiča je bil predviden za menjavo v sklopu projekta rekonstrukcije ceste, medtem ko sta prometna znaka iz smeri Kočevja predvidena za zamenjavo v sklopu rednega vzdrževanja. Pri zamenjavi se bo spremenila tudi vsebina prometnih znakov, kjer bo po novem naselje zapisano s celim statističnim krajevnim imenom, so še zapisali. To pomeni, da bo tudi iz Kočevja kmalu postavljena tabla z imenom Breg pri Ribnici na Dolenjskem.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki