fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije Aktualno Kočevje

Začetek cepljenja tudi v DSO Kočevje

Včeraj so opravili 22 testiranj. Okužbo so potrdili pri 12 osebah in še dodatno pri treh na hitrih testih. Tri osebe so iz Ribnice, ostali iz kočevskega.

Kot so sporočili se okužbe hitro širijo znotraj družin in tudi na nekaterih delovnih mestih, predvsem od asimptomatskih prenašalcev ali tistih, ki imajo sprva le blage simptome.

Včeraj pomemben dan

“Danes je sicer prelomen dan, zelo pomemben, upamo, da pomeni začetek konca epidemije! V mislih imam seveda cepljenje, ki se je danes začelo tudi v Kočevju in sicer so se cepili stanovalci DSO Kočevje in nekaj osebja DSO Kočevje. Težko čakamo naslednjo dozo cepiva, ki prihaja v naslednjem tednu, ko bomo poleg zaposlenih v DSO Kočevje, na vrsti tudi ostali zdravstveni delavci na kočevskem in potem tudi vsi ostali, po prioritetah, v skladu z nacionalno strategijo cepljenja proti Covid-19, “pravi Hudobivnikova.

Osebni zdravniki bodo začeli pripravljati prioritetne sezname bolnikov za cepljenje. Vse zainteresirane za cepljenje pa vabijo, da pokličejo v ambulante izbranih zdravnikov in se prijavijo za cepljenje.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki