fbpx
E-UTRIP
FOTO: Center gibanja Rusalka.
Aktualno Šport Zanimivosti & Zabava

Za Rusalkami je nora in zelo uspešna sezona

Nora tekmovalna sezona je za nami. Ne vem, ali so se strast, gibanje in ustvarjalnost nabirali v nas še od koronskega obdobja ali je kakšen drug razlog v ozadju, ampak za nami je največja, najmočnejša in najuspešnejša plesna tekmovalna sezona. Letos smo se svetovnega prvenstva udeležili s kar enajstimi plesnimi točkami. Pa to ni bilo vidno samo pri nas v Centru gibanja Rusalka, ampak tudi pri drugih plesnih klubih. Letos se je svetovnega plesnega prvenstva Dance Star – World Dance Masters udeležilo rekordno število plesalcev – več kot 10.000. Poreč je prekipeval s plesno energijo.

Od srede, 17.5., pa do nedelje, 21.5., so se na tekmovalnem podiju vsak dan vrtela dekleta iz našega kluba. Šest solistk, en duet, en trio, dve mali skupini in ena velika formacija. Veliko potrditev smo letos že prejeli na kvalifikacijskem turnirju v Opatiji, kjer so naše točke dosegle vrhunske uvrstitve, in kar pet naših tekmovalnih točk se je uspelo uvrstiti v elitno A-ligo. Plavati med velikimi ribami je bilo sanjsko, nepredstavljivo. Bili smo brez pričakovanj, zato nas je toliko bolj presenetilo. Morda uvrstitve ne zvenijo tako bombastično, vendar so v resnici vrhunske in skoraj nepredstavljive za tako majhen klub.

Osvojili smo 23. mesto, 18. mesto, 9. mesto, dvakrat 7. mesto, 6. mesto, 5. mesto, dvakrat 4. mesto, 2. mesto in največje presenečenje – najmlajši jazz trio mini – 1. mesto v A ligi. In vse to v tem morju konkurence. Za lažjo predstavo: v povprečju je bilo med solistkami med 20 in 30 tekmovalk v ligi. Skupno torej med 40 in 60 tekmovalk v obeh ligah v isti kategoriji.

Občutki so res nori. Pravzaprav še vedno zbiramo in razbiramo vtise tudi te dni, ko smo že doma. Vem pa, da bomo počasi dojeli, kaj smo doživeli in osvojili. Trud, želje in strast so poplačani. Naslednje leto bomo še močnejši. RUSALKA – HAAUUU! Vsem našim tekmovalcem, staršem, trenerjem in navijačem pa en velik HVALA!

    Tina Begić, dipl.ples.kor.

Rezultati:

A LIGA

1.mesto Jazz duo/trio/quartet Mini  

6.mesto Jazz solo Children

7.mesto Lyrical solo Children

18.mesto Lyrical solo Senior

4.mesto Jazz group Senior

B LIGA

9.mesto Urban dance styles solo Junior

5.mesto Lyrical duo Senior

7.mesto Jazz solo Senior

23.mesto Contemporary modern solo Senior

2.mesto Jazz group Children

4.mesto Production number Formation Junior

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki