fbpx
E-UTRIP
Hubert Kosler, direktor in ustanovitelj podjetja Yaskawa Slovenija. FOTO: Yaskawa Slovenija.
Brez kategorije

YASKAWA: Sprehodite se po eni najnaprednejših tovarn pri nas

»Zanesljivost robotov mora biti popolna!«

Razvoj. Inovacije. Raziskave. Vsak dan 12 ur z roboti: preizkušanje, preverjanje zanesljivosti. Tako potekajo dnevi v testirnici v tovarni Yaskawe v Kočevju, kjer proizvajajo pametne robote za industrijo. Zanesljivost robotov mora biti popolna. »Vsak test mora biti izveden tako, da pokaže 100-odstotno zanesljivost,« pravi dr. Hubert Kosler, direktor in ustanovitelj podjetja Yaskawa Slovenija.

V podjetju so v teh dneh na trg poslali nov robot, ki so ga razvili in sestavili sami

GP 20 je robot, ki je rezultat znanja in razvoja v podjetju, ki je tudi član SBC. »Robot je izjemno natančen. Sam lahko vodi laserski žarek. Pri laserskih aplikacijah, denimo pri varjenju, lahko ta robot sam vari s pomočjo laserskega žarka,« pojasnjuje dr. Hubert Kosler, direktor in ustanovitelj podjetja Yaskawa Slovenija, ki ima eno najsodobnejših pametnih tovarn pri nas. Gre za okolje, v katerem se uresničujejo zamisli o najbolj naprednih inovacijah in njihovem razvoju. V Yaskawi Slovenija proizvajajo robote in industrijske krmilnike za uspešna evropska podjetja.

Yaskawa Slovenija je del korporacije Yaskawa Electric Corporation, ki ima sedež na Japonskem in je največji proizvajalec industrijskih robotov na svetu. Podjetje letno proda za tri milijarde evrov robotov in je ena izmed vodilnih multinacionalk, specializiranih za pogonsko tehnologijo, robotiko, sistemski inženiring in industrijsko avtomatiko na svetu. Japonci so Kočevje leta 2018 izbrali za prvo tovarno robotov v Evropi in obenem prvo izven Azije.

Yaskawa Slovenija d.o.o.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki