fbpx
E-UTRIP
Aktualno Zanimivosti & Zabava

X AE A-Xii to je novo nenavadno ime za otroka

Starši so pri imenu svojih otrok vedno bolj domiselni in še dobro, da imamo zakonske omejitve, saj domišljija novodobnih staršev nima mej.

Elon Musk je zadnji v vrsti, ki je svojemu sinu nadel prav posebno ime X AE A-Xii. Seveda je bila ideja staršev najprej drugačna, a sta ime morala prilagoditi zaradi kalifornijske zakonodaje, ki ne dopušča uporabe številk pri imenu. Zato sta prvotno ime X Æ A-12 spremenila tako, da sta za prvo ime določila X, pri srednjem imenu pa sta namesto Æ v rojstni list zapisala A in E, namesto številke 12 pa Xii, kar je razvidno iz kopije, ki so jo pridobili ameriški tabloidi.

Pozneje sta svojim sledilcem na družbenem omrežju Twitter razložila tudi, kako se ime izgovori: X (iks), A (ej) + E (i), A (ej), 12 (tvelf). A očitno se zakonca nista povsem uskladila – on je namreč v podkastu Joeja Rogana glede izgovarjave znaka Æ dejal: “Ash ().” A saj očitno niti ni tako pomembno, saj malčka kličeta kar “Mali X”.

Za Muska je to sedmi otrok. Iz prvega zakona z Justine Wilson ima pet sinov (dvojčka in trojčke), prvorojenec pa jima je pred 18 leti umrl kaj kmalu po rojstvu zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki