fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Vzpon »Navkreber na Strmo Reber« privabil preko 200 kolesarjev

V soboto, 30. septembra 2023, je v organizaciji Zavoda Kočevsko v Osilnici potekal že 4. rekreativni kolesarski vzpon »Navkreber na Strmo Reber«. Na prireditvi je tokrat sodelovalo kar 210 tekmovalcev, od tega 20 kolesark in 190 kolesarjev, ki so kljubovali 19 serpentinam in 720 m višinske razlike. Čez start so se kolesarji pognali kmalu po 11.00 uri, do vrha prelaza Strma Reber pa jih je čakala proga v dolžini 8.400 metrov.

Vzpon na Strmo Reber je letos najhitreje prevozil Miran Kovačič, ki je za vzpon potreboval 27 minut in 16 sekund, prvi zasledovalec pa je v cilj za njim pripeljal z zaostankom le 13 sekund. Najhitrejša udeleženka je vzpon prevozila s časom 33 minut in 20 sekund, ter s tem za skoraj minuto izboljšala lanskoletni najhitrejši čas med tekmovalkami. Najmlajši udeleženec je imel 12 let, najstarejša dva sta imela 76 let, najstarejša udeleženka pa je imela 63 let.

Foto: Žiga Marin za Kočevsko.

Vsi časovni rezultati v posamičnih kategorijah so objavljeni na prijavim.se: https://prijavim.se/results/match/4974/navkreber-na-strmo-reber-2023.

Tudi letos so vsi udeleženci, ki so uspeli prekolesariti vzpon na Strmo Reber, za spomin prejeli leseno spominsko tablico z napisom I DID IT, najboljši trije udeleženci v posamičnih kategorijah (cestno kolo, MTB kolo in e-kolo) pa so prejeli medalje in praktična darila, ki so jih prispevali organizatorji in sponzorji dogodka. Udeleženec z najhitrejšim časom je poleg medalje prejel tudi dva pokala – v trajno last je prejel leseni pokal, ki uprizarja serpentine prelaza Strma Reber, do naslednjega leta pa bo pri njem domoval tudi umetelni prenosni pokal, ki ga je iz kamna izdelal lokalni umetnik Josip Lisac. Leseni pokal, medalje in spominske tablice je izdelal lokalni rokodelec Anže Kobola.

Letošnji jesensko obarvan vzdržljivostni kolesarski vzpon na Strmo Reber ni postregel z novim časovnim rekordom, so pa udeleženci z najvišjo številčno udeležbo poskrbeli za izjemno vzdušje in zdravo mero tekmovalnosti.

Se vidimo spet prihodnje leto!

Sponzorji, ki so sodelovali pri dogodku: CGP, Intersocks – Crocks, Isostar Slovenija, Avtohiša Vrtin, Avtohiša Randelj, Kolektor, Hotel in športni center Kovač, DM Drogerija, KK Adria Mobil, Mint ter medijska sponzorja HitRadio Center in Rock Radio.

VIR: Kočevsko.

 

 

 

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki