fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije Aktualno Gospodarstvo Novice

Vojna v Ukrajini: Riko za mir, prijateljstvo in sodelovanje

V luči oziroma bolje v senci dogajanja med Ukrajino in Rusijo se porajajo tudi vprašanja, kakšne bodo gospodarske posledice vojne. Eno od podjetji, ki je močno povezano s kriznim območjem je tudi Riko. Podjetje je v sporočilu za javnost poudarilo, da se distancira od političnega komentiranja in, da obsoja napad na Ukrajino.

“Trenutno krizno območje je bilo za Riko tri desetletja tako rekoč enotno in med seboj prepleteno področje partnerstev, sodelavcev in tudi človeških vezi. Danes se žal mostovi, konkretni in človeški, ki smo jih postavili skupaj, rušijo, ” so uvodoma zapisali na Riku in dodali, da se bodo še naprej umikali od političnih komentarjev. Te prepuščajo verodostojnim strokovnjakom in usposobljenim političnim analitikom.

“V Ukrajini smo v zadnjih letih na področju okoljevarstvenih projektov močno okrepili svojo pozicijo in vodili nekatere referenčne projekte na področju zelene transformacije. Še tako rekoč včeraj smo se skupaj s partnerji in naročniki veselili načrtovanih zelenih učinkov naših prizadevanj, danes pa – opazujoč ruševine – vse svoje sile usmerjamo v reševanje svojih sodelavcev iz Rikovega predstavništva v Kijevu, njihovih družin, prijateljev, in jim tu pri nas omogočamo varna zatočišča, ” pojasnjujejo.

V sporočilu za javnost dodajajo, da čutijo odgovornost do usod sodelavcev, partnerjev, prijateljev v Ukrajini in da obsojajo napad in nasilje, ki se odvija v Ukrajini.

“Pozivamo k takojšnji zaustavitvi nasilja, da se prepreči še hujše razdejanje, ki bo žal imelo hude posledice, in k reševanju sporov po mirni poti. Podjetje Riko s svojo integratorsko vlogo ne povezuje le gospodarskih interesov. V sodelovanju s kulturnimi institucijami v Sloveniji in Rusiji podpira, omogoča ter spodbuja pomembne kulturno-umetniške povezave, ki gradijo mostove med narodi. Neprimerno bi bilo v tem trenutku naštevati vrhunska gostovanja ruskih umetnikov pri nas in naših v Rusiji, pa tudi leposlovne prevode, izdaje družboslovnih in humanističnih vsebin, ki jih je Riko omogočili v treh desetletjih, a namen tega je vseskozi odpiranje kulturnih poti,” sporoča služba za odnose z javnostjo.

Riko spominja, da je leta 2009 njihov direktor bil odlikovan z “Orden prijateljstva”, prav zaradi zaslug kulturno-umetniškega sodelovanja med narodoma. “To se po vrednosti in pomenu dviguje nad gospodarskimi vezmi, nad političnimi ambicijami. Nosi spomin in je opomin. Zato to priznanje podjetje Riko še dodatno zavezuje, da ta apel k delovanju za temeljne civilizacijske dosežke, kot so mir, prijateljstvo in sodelovanje, glasno naslovi tudi na podeljevalca – državo Rusko federacijo.”

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki