fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kultura Zanimivosti & Zabava

Veseli december v Velikih Laščah

S 3. decembrom se v velikolaških krajih začne veselje. Tudi letos bo vse do 2.januarja potekal Festival božičnega kruha, ki ga bodo spremljali številni dogodki. Obiskovalci se bodo lahko ustavili na adventni tržnici, se udeležili kulinaričnih sprehodov, si ogledali razstavo jaslic na Gradežu ali pa se podali na Ptičkov lova na zaklad.

Že ime festivala pove, da je rdeča nit teh veselih dogodkov- božični kruh. Kruh predstavlja pomemben del velikolaške dediščine in ni le hrana, ampak simbolizira tudi čas, ki ga namenimo bližnjim. Svoje drage lahko povabite na velikolaški trg, ki se bo letos v praznično opravo odel 5. decembra, ko bomo prižgali lučke. Na adventni tržnici se bodo predstavili lokalni ustvarjalci in gostinci. Nekaj posebnega so tudi kulinarični sprehodi po Velikih Laščah, na katerih bodo lahko obiskovali okušali izbrane praznične jedi v spomin na nekdanjih 13 gostiln na trgu.

Zabava za najmlajše

Otroci se bodo s svojimi starši lahko s pomočjo aplikacije odpravili na Ptičkov lov na zakladom in spoznavali lepe razglede, vodna kraljestva in drevesa. Že tradicionalno bodo v skritih kotičkih vasi Gradež na razstavi jaslice, ki jih že vrsto let postavlja Društvo za ohranjanje dediščine Gradež.

Pripravljajo tudi razstavo poprtnikov. Z lokalnim vodnikom se boste lahko podali na pot Po Goldovih sledeh in spoznavali svet med Malimi in Velikimi Laščami, ali pa se v družbi Planinskega društva Velike Lašče podali na tradicionalni božični pohod z lučkami.

Za glasbene sladokusce

»Med glasbo, naravo in korono« je naslov koncerta, na katerem bodo 10. decembra ob 19. uri v Levstikovem domu nastopili Petra Vrh Vrezec, Al Vrezec, Tadej Horvat, ženski komorni zbor Anamanka ter Marjana Höningsfeld Adamič. Vrhunec decembrskega dogajanja pa bo že tradicionalni božično-novoletni koncert, ki bo potekal 26. decembra ob 19. uri v športni dvorani v Velikih Laščah. Glasbeni gostje bo skupina Kranjci.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki