fbpx
E-UTRIP
Kostel. FOTO: M.K.
Izpostavljeno Aktualno

Včerajšnje neurje: Na varno so morali spraviti 110 ljudi

Včeraj pred 20. uro je območje nad našimi kraji dosegla nevihta. Vremenoslovci so tekom dneva opozarjali na možnost prehoda obsežnejše nevihtne linije. Veter je po državi podirali drevesa in odkrivali strehe, ostali smo tudi brez elektrike. Za danes popoldne in zvečer pa so ponovno napovedana nova neurja s točo, vetrom in močnimi nalivi.

Začelo se je z močnimi sunki vetra in grmenjem, na srečo je nevihtna celica hitro prešla naše občine. Bralci poročajo o podrtih drevesih in toči.

Loški Potok. Posnetek zaslona. VIR: M.L.
Kostel. FOTO: M.K.

Kot je razvidno iz grafike Uprave za zaščito in reševanje RS, so imele interventne službe ogromno dela. Tudi na naših koncih se je v času neurja večkrat slišala gasilska sirena.

Ob 20.20 so prejeli obvestilo, da je v taboru Slavski Laz v občini Kostel, odneslo ali poškodovalo šotorišče tabornikov. Posredovali so gasilci PGD Vas – Fara ter občinski štab CZ Kostel, ki so skupino 110 ljudi in od tega 70 otrok premestili v center šolskih in obšolskih dejavnosti Fara.

Dolenja vas. Posnetek zaslona. VIR: B.B.
FOTO: L.H.

Vreme nad Slovenijo se je torek zvečer umirilo. Vendar pa se po napovedih Arsa tudi danes popoldne, zvečer in v noči na četrtek obetajo krajevna neurja s točo, vetrom in močnimi nalivi.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki