fbpx
E-UTRIP
Aktualno

Vabljeni na praznovanje Mednarodnega muzejskega dne

Trubarjeva domačija je že vrsto let del praznovanja Mednarodnega muzejskega dne, ki poteka v sklopu ICOM Slovenije.Letos bo program potekal pod geslom MUZEJI, TRAJNOSTNI RAZVOJ IN DOBRO POČUTJE. Tema je pisana na kožo Trubarjevi domačiji, kjer se odraža preplet narave in kulture na vsakem koraku, tako v njeni okolici, kot tudi v programu, ki ga pripravljamo za obiskovalce.

Letošnji Mednarodni muzejski dan se bo praznoval v treh sklopih:

  • Danes v sredo, 17. maja, ob 12. uri bomo na tiskovni konferenci v Rokodelskem centru v Ribnici predstavili nov produkt MUZEJSKA TROJKA, ki je nastal v sodelovanju z Rokodelskim centrom Ribnica, Pokrajinskim muzejem Kočevje in Javnim zavodom Trubarjevi kraji.
  • Na Trubarjevi domačiji bo potekal pester program v četrtek, 18. maja. Za obiskovalce bo domačija odprta med 9. in 17. uro. Še posebej pa vas vabimo na vodenje o Trubarju ob 16. uri in na ustvarjalno delavnico s Tjašo Tomc iz Društva Finta. Prebrala bo pravljico Kakšne barve je poljubček? Otroci se bodo pogovarjali o izražanju čustev, dobrem počutju in poustvarili različna čustva iz slikanice.
  • Med 16. in 29. majem bo v Ljubljani Trubarjeva domačija sodelovala na razstavi plakatov slovenskih muzejev na prostem, ki jo je pripravil ICOM Slovenija. Plakat domačije boste našli pred Šestico na Slovenski cesti. Plakate vseh muzejev je ICOM Slovenija združil tudi v spletno knjižico, ki si jo s klikom na spodnjo povezavo lahko ogledate tudi vi. 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki