fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

V ZD Kočevje nekoliko bolj optimistični, stanje v DSO še vedno zaskrbljujoče

Iz Zdravstvenega doma Kočevje sporočajo, da so včeraj opravili 12 brisov, izmed katerih je bilo 5 oseb pozitivnih na COVID-19, od teh žal 3 zaposlene v DSO Kočevje. Pri ostalih dveh gre za prenos v družini.

Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje, z nekoliko več optimizma pravi, da zadnje tri dni beležijo upad števila dnevno na novo okuženih pozitivnih bolnikov v lokalnem okolju, v večini je šlo za prenose v gospodinjstvu. Kar pa pomeni, da je širjenje okužbe načeloma pod nadzorom.

Na ZD Kočevje so se vsula vprašanja o številu okuženih na včerajšnji dan, saj je na Covid sledilniku bilo navedeno, da naj bi zabeležili rekordnih 44 okužb. »Žal ni bilo napaka v poročanju, kot ste nekateri sklepali in nas spraševali. Vodstvo DSO Kočevje nas je obvestilo, da je od včerajšnjih 58 testiranih stanovalcev bilo na novo 39 pozitivnih na COVID-19,« na to odgovarja Hudobivnikova.

Po zbranih podatkih je v DSO Kočevje do sedaj za Covid-19 zbolelo 89 oskrbovancev in 36 zaposlenih. Včeraj so enega oskrbovanca peljali v bolnišnico.

Situacija se počasi umirja

»Z izjemo DSO, kjer je stanje zaskrbljujoče, smo sicer v Kočevju zaznali trend upadanja okužb. Torej ukrepi dajejo rezultate. Vseeno je situacija še vedno zelo resna in nikakor še nismo v položaju, ko bi lahko kakorkoli popuščali,« pravi direktorica in dodaja, da se ZD Kočevje aktivno pripravlja na morebitna poslabšanja stanj obolelih v DSO Kočevje v naslednjih tednih in skupaj s štabom civilne zaščite in v sodelovanju z DSO Kočevje dnevno sledi situaciji. »Včeraj smo odprli nove prostore za obravnavo COVID-19 bolnikov. Ob izjemni požrtvovalnosti naših zaposlenih in lokalnih obrtnikov nam je to uspelo v pičlih treh tednih. Tako smo uspeli zagotoviti dodatne prostore za ambulantno obravnavo, odvzem brisov in po potrebi tudi opazovanje in oskrbo bolnikov s kisikom,« z veseljem in ponosom še pove.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki